Razorni zemljotres i cunami u Meksiku

Svetske vesti - Petak 08.09.2017 - 11:37

Meksiko Siti -- Zemljotres magnitude 8,2 stepena po Rihteru pogodio jutros južnu obalu Meksika, saopštio Američki Geološki centar. Izdato upozorenje na cunami. Ima žrtava.

Thinkstock Thinkstock

Epicentar zemljotresa bio je 123 kilometra jugozapadno od grada Pihihipan na dubini od 33 kilometra, prenosi Rojters. Kako se navodi, potres se osetio i u prestonici Meksiko Sitiju, a stanovnici su zbog jačine istrčali na ulice. Na putevima su snimljene kolone vozila koja beže od cunamija. Poginulo najmanje pet ljudi.

Među žrtvama ima i dece.

Najpre je objavljeno da je zemljotres bio jačine osam stepeni, ali je kasnije saopšteno da se radilo o još jačem potresu, odnosno da je njegova magnituta bila 8,2.

Kako navode lokalni mediji odmah je izdato upozorenje na cunami, u kom se navodi da bi meksičku istočnu obalo mogao da pogodi talas visine tri metra ili više metara.

Američki centar za upozorenje od cunamija potvrdio je da se talas već formirao da za sada iznosi skoro jedan metar.

Takođe, navodi se da zbog zemljotresa postoji opasnost od cunamija i za Gvatemalu, Honduras, Meksiko, El Salvador i Kostariku. Još uvek se procenjuje rizik za Guam, Havaje i druga pacifička ostrva.

Predsednik Meksika Enrike Penja Nieto kaže da je zemljotres magnutude 8,2 stepena po Rihteru najjači zemljotres u poslednjih sto godina koji je pogodio tu zemlju

On je potvrdio da je najmanje petoro ljudi stradalo i dodao je da je nakon razornog zemljotresa bilo još 62 naknadna potresa, od kojih je jedan bio magnutude 7,2 stepena.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: