Rusi predviđaju novi rast

Svetske vesti - Ponedeljak 16.02.2015 - 08:34

Ruska privreda pokazaće rast već naredne godine, rekao je u Tokiju zamenik ministra za ekonomski razvoj Rusije Stanislav Voskresenski.

Crveni trg u Moskvi foto Beta Crveni trg u Moskvi foto Beta

On je na rusko-japanskoj biznis konferenciji istakao da će prilagođavanje ruske privrede novim uslovima - ceni nafte, sankcijama i krizi - dovesti do privrednog pada ove godine, ali će već naredne ekonomija biti u porastu, preneo je Tas.

"Nameravamo da iskoristimo mogućnosti i sprovedemo niz reformi usmerenih na obezbeđenje održivog ekonomskog rasta i blagostanja naših građana", najavio je Voskresenski.

Prema njegovim rečima, ruska privreda je sada drugačija od one koja se suočila s prethodnom krizom 2008. godine.

"Bilansi banaka i kompanija su bolje pripremljeni, javni dug je ispod 15 odsto bruto domaćeg proizvoda, devizne rezerve oko 400 milijardi dolara, nezaposlenost je rekordno niska, 5,2 odsto", rekao je on i dodao da su to najbolji pokazatelji među razvijenim zemljama.

Voskresenski je izrazio uverenje da je "sada dobro vreme za pokretanje novih projekata u Rusiji".

"Otvoreni smo za strane investitore, a poseban prioritet za nas imaju investicije iz Azijsko-pacifičkog regiona", kazao je on.

U Tokiju se nalazi ruska delegacija koju čine predstavnici raznih oblasti ruske privrede, među kojima energetike, mašinogradnje i medicine.

Tanjug, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: