“Rusija prešla na tamnu stranu”

Svetske vesti - Ponedeljak 21.07.2014 - 11:37

Predsednik Rusije Vladimir Putin bi trebalo da shvati - "šta je dosta, dosta je", izjavio je ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk.

Na tamnoj strani (Foto: russiacrazy.com) Na tamnoj strani (Foto: russiacrazy.com)
On je optužio ruskog lidera da proruske snage na istoku Ukrajine snabdeva oružjem.
 
"Ništa ne očekujem od ruske vlade. Oni su proruske snage snabdeli oružjem i poslali svoje borce. Putin bi trebalo da shvati da je bilo dosta. Ovo nije konflikt između Ukrajine i Rusije. To je međunarodni konflikt. Rusija je prešla na tamnu stranu, na stranu djavola ", rekao je Jacenjuk.
 
On je dodao da je Ukrajina spremna da prepusti koordinaciju istrage pada malezijskog aviona, koji se u četvrtak srušio na istoku Ukrajine, medjunarodnim partnerima na čelu sa Holandijom i ponovio da je zvanični Kijev uveren da su avion oborili "profesionalci". 
 
"Trenutno uopšte ne sumnjamo da je avion oboren. To je najverovatnije učinjeno raketom iz raketnog sistema BUK-M1. Jasno je da ovim sistemom ne mogu da upravljaju pijani proruski teroristi. To su učinili profesionalci", rekao je ukrajinski premijer, ukazujući na to da je zvanična Moskva imala ulogu u obaranju aviona. 
 
Avion "boing 777" kompanije "Malezija erlajns", na letu Amsterdam - Kulala Lumpur srušio se 17. jula na istoku Ukrajine, u regionu Donjecka, 60 km od ruske granice, odnosno u zoni sukoba proruskih snaga i ukrajinske vojske. 
 
Poginulo je svih 298 putnika i članova posade - državljana 10 zemalja, medju kojima 192 Holandjana i 10 Britanaca. 
 
 
 
B92, Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: