S. Koreja: Raketa kao provokacija za Trampa

Svetske vesti - Nedelja 12.02.2017 - 10:01

Severna Koreja ispalila je danas balističku raketu, saopštilo je ministarstvo odbrane Južne Koreje, ocenjujući da je to "provokacija" prema novoj administraciji američkog predsednika Donalda Trampa

Raketa prešla 500 kilometara FOTO: AP Raketa prešla 500 kilometara FOTO: AP

Severna Koreja ispalila je u nedelju balističku raketu, saopštilo je ministarstvo odbrane Južne Koreje, ocenjujući da je to "provokacija" prema novoj administraciji američkog predsednika Donalda Trampa.

Raketa je ispaljena u 7.55 po lokalnom vremenu iz baze Banghjon na zapadu Severne Koreje i letela je ka istoku, prema Japanskom moru, gde je pala, navodi se u saopštenju.

Raketa je prešla oko 500 kilometara pre nego što je pala u more, ali je ministarstvo u Seulu navelo da se još ne zna tačno kojeg je tipa raketa.

Tramp, koji se u tom trenutku nalazio u državi Floridi zajedno s japanskim premijerom Šinzom Abeom koji se nalazi u poseti SAD, kratko je izjavio da Japan ima stopostotnu podršku SAD i da je testiranje rakete Pjongjaga "apsolutno nedopustivo".

Severna Koreja je od 2006. godine sprovela pet nuklearnih probi i seriju testiranja balističkih raketa zbog čega su joj uvedene stroge medjunarodne sankcije koje su u martu 2016. godine dodatno pooštrene.

Ranijim rezolucijama UN Severnoj Koreji je naloženo da obustavi sve nuklearne aktivnosti i program proizvodnje balističkih raketa.

Novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: