Tramp i dalje insistira: Zid je zid

Svetske vesti - Četvrtak 18.01.2018 - 13:42

Vašington -- Predsednik SAD Donald Tramp je ponovio da će na granici s Meksikom biti izgrađen zid, ali da postoje delovi granice gde ga neće biti.

Tram: Meksiko će platiti zid FOTO: AP Tram: Meksiko će platiti zid FOTO: AP

"Zid je zid, to se nikada nije menjalo ili evoluiralo od moje prve zamisli", napisao je Tramp na Tviteru, dodavši da "nikada nije bilo planirano" da se on gradi na mestima gde "postoje prirodne zaštite poput planina, pustinja, opasnih reka ili vode".

On je ponovio i da će Meksiko platiti zid.

"Zid će direktno, indirektno ili kroz dugoročne nadoknade da plati Meksiko, koji ima smešno veliki suficit u trgovini sa SAD od 71 milijarde dolara. Zid od 20 milijardi je 'kikiriki' u odnosu na ono što zarade od SAD", naveo je Tramp.

Agencija Asošiejted pres navodi da to liči na verbalni spor Trampa s njegovim šefom kabineta Džonom Kelijem. Funkcija šefa kabineta je jedna od najvažnijih u Beloj kući.

Posle jučerašnjeg sastanka s Kelijem, neke demokrate su rekle da im je Keli preneo da ima delova granica na kojima zid nije potreban ali da Tramp to nije znao kada je iznosio obećanja tokom kampanje.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: