UKR: Ništa od primirja

Svetske vesti - Ponedeljak 16.02.2015 - 17:34

Predstavnici ukrajinske vojske i proruskih snaga izjavili su da nisu spremni na povlačenje teškog naoružanja.

(Foto: bakuinfo.az) (Foto: bakuinfo.az)

Portparol ukrajinske vojske Andrej Lisenko tvrdi da "separatisti krše prekid vatre", je portparol Donjecke Narodne Republike (DNR) Eduard Basurin izjavio da je, po sporazumu, povlačenje naoružanja moguće samo "pod određenim uslovima, a jedan od njih je potpuni prekid vatre".

Sukobljene strane po sporazumu treba da počnu sa povlačenjem artiljerije i drugog velikokalibarskog naoružanja najkasnije 48 sati od stupanja na snagu prekida vatre u nedelju u ponoć.

Borbe se nastavljaju oko grada Debaljceva, a da se strane međusobno optužuju za nastavak borbi.

U četvrtak 12. februara u Minsku su završeni pregovori na kojima su sporazum o povlačenju naoružanja i prekidu vatre postigli Vladimir Putin, Petro Porošenko, Angela Merkel i Fransoa Oland.

Tada je istovremeno održan i susret Kontakt-grupe, uz učešće bivšeg predsednika Ukrajine Leonida Kučme, izaslanika za humanitarna pitanja Viktora Medvedčuka, lidera samoproglašenih DNR i Luganske Narodne Republike Aleksandra Zaharčenka i Igora Plotnickog, specijalne predstavnice OEBS-a Hajdi Taljavini i ambasadora Rusije u Ukrajini Mihaila Zurabova.

 

B92, Agencije, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: