Ukrajinski desničari bacali baklje na ruski konzulat

Svetske vesti - Utorak 27.02.2018 - 07:47

Ukrajinski krajnji desničari bacali su u ponedeljak upaljenje baklje preko ograde kompleksa ruskog Generalnog konzulata u Odesi, a ogradu kompleksa su isprskali bojom, javljaju danas ukrajinski i ruski mediji.

Protestanti ogradu prskali bojom FOTO: Twitter Protestanti ogradu prskali bojom FOTO: Twitter

"Nakon što su pevali ukrajinsku nacionalnu himnu, učesnici protesta bacali su upaljene baklje preko ograde zdanja i ogradu prskali bojom", prenosi agencija Ukrinform.

Oko 30 pripadnika različitih nacionalističkih organizacija okupilo se kod ruskog konzulata, a svoje akcije su objasnili tvrdnjama da obeležavanju četvrtu godišnjicu od izbijanja dogadjaja vezanih za pripajanje Krima Rusiji, navodi Tass.

U blizini konzulata moglo se videti 50-ak policajaca, ali oni nisu sprečili nacionaliste u akciji, dodaje ruska agencija.

Kancelarije i misije raznih ruskih organizacija i kompanija često su na meti napada mnogobrojnih ukrajinskih krajnjih desničara, napominje Tass.

 

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: