Slavni Univerzitet Kembridž u Velikoj Britaniji raspisao je konkurs za doktorante za "najslađi posao na svetu" - istraživanje čokolade.
Foto: Freeimages/Violator06
Cilj istraživanja je da se pronađe način kojim se na temperaturi višoj od 34°C može sprečiti topljenje poslastica od čokolade.
Ukoliko budući doktorant-istraživač na Kembridžu pronađe rešenje, deset najvećih proizvođača čokolade imaće priliku da još više poveća svoje prihode, koji su prošle godine iznosili vrtoglavih 85 milijardi dolara. Za one koji imaju rešenje, obezbeđeno je mesto na Odeljenju za hemijsko inženjerstvo i biotehnologiju.
Priliku za "najslađi posao na svetu" nemaju doktoranti izvan Evropske Unije, pošto je konkurs otvoren isključivo za građane Unije.
Vrati se na kategoriju Zabava
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.