Preminula Jadranka Stojaković

Zabava - Sreda 04.05.2016 - 10:52

Poznata kantautorka Jadranka Stojaković (66) preminula je u Banjaluci nakon duge i teške bolesti, javio je u sredu ujutro RTRS.

Jadranka Stojaković, autorka brojnih evergrina jugoslovenske muzike; Foto: D. Ćirkov Jadranka Stojaković, autorka brojnih evergrina jugoslovenske muzike; Foto: D. Ćirkov

Kako se navodi, Stojaković je umrla u utorak.

Rođena je 24. jula 1950. godine u Sarajevu, u Bosni i Hercegovini, studirala je Akademiju likovnih umetnosti u Sarajevu, a muzikom je počela da se bavi obradom sevdalinki i izvođenjem pesama Alekse Šantića i Desanke Maksomović.

Učestvovala je na brojnim muzičkim festivalima bivše Jugoslavije i bila je velika zvezda jugoslovenske šansone.

Njene pesme poput „Sve smo mogli mi”, „Što te nema” i „Ima neka tajna veza” spadaju u najveće muzičke hitove na ovim prostorima.

Stojaković je radila i muziku za dečje televizijske emisije, napisala je uvodnu temu 14. Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu 1984. godine.

Od 1988. godine živela je u Japanu, do 2012. godine, kada se preselila u Banajluku.

Bolovala je od multiple skleroze.

Posljednje dve godine provela je u Domu za starije osobe „Ivan Pavao Drugi” u Banjaluci.

Datum i mesto sahrane biće saopšteni naknadno, prenosi Tanjug.

Politika, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: