Presuda: Cepelini nisu krali!

Zabava - Petak 24.06.2016 - 12:30

Sud u Los Anđelesu presudio je u petak da legendarni bend Led cepelin nije ukrao uvodni rif za rok himnu "Stepenice za nebo".

Džon Pol Džons, Robert Plant i Džimi Pejdž; Foto: led-zeppelin.org Džon Pol Džons, Robert Plant i Džimi Pejdž; Foto: led-zeppelin.org

Tužba je podneta u ime zadužbine pokojnog kompozitora Rendija Vulfa i u njoj se tvrdilo da su gitarista i pevač Cepelina Džimi Pejdž i Robert Plant ukrali rif iz instrumentala "Taurus", koji je Vulf snimio 1968. godine sa grupom Spirit.

U tužbi se čak tvrdi da su Cepelini imali dugu istoriju krađe tuđih radova, a pobrojano je šest njihovih pesama koje su, navodno, plagijat.

Pejdž, Plant i basista Cepelina Džon Pol Džons, koji su svedočili pred sudom, demantovali su da su u to vreme opšte znali da pesma "Taurus" postoji, a detaljno su opisali i više anegdota iz 1971. godine kada je komponovana pesma "Stepenice za nebo".

Pred sudom u Los Anđelesu prodefilovali su brojni stručnjaci optužbe i odbrane, koji su imali dijametralno suprotna mišljenja, a porota je na kraju zaključila da nema dovoljno dokaza da su Cepelini ukrali deo Volfove kompozicije, preneo je AP.

RTV, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: