Šta se događa sa telom kada jedemo čokoladu

Zivot i stil - Sreda 11.03.2015 - 21:14

Čokolada ima blagotvoran uticaj na naš organizam, jer je prepuna antioksidanasa, poboljšava memoriju, smanjuje količinu lošeg holesterola, a može čak i da pomogne u borbi protiv viška kilograma.

Foto: Pixabay Foto: Pixabay

Mnoga istraživanja su pokazala da je čokolada (ovde mislimo na crnu čokoladu, a ne na njene nezdrave varijante poput bele ili mlečne čokolade) prepuna antioksidanasa i drugih sastojaka koji pozitivno utiču na organizam. Naravno, misli se na konzumiranje malih količina čokolade, dakle kockice-dve, a nikako cele table.

Kao i u svemu, bitno je biti umeren i ne preterivati, jer u suprotnom možete da izazovete kontraefekat.

Evo što se sve događa sa našim organizmom kada pojedemo malo crne čokolade.

Smanjuje bore

Možda ne znate, ali neka su istraživanja pokazala da kockica crne čokolade dnevno pozitivno deluje na elastičnost kože i može da uspori pojavljivanje bora ispod očiju.

Pozitivno deluje na mozak

Jedna zanimljiva studija pokazala je da ispijanje dve šolje tople čokolade povećava dotok krvi u mozak (za oko osam odsto) poboljšavajući tako memoriju kod starijih ljudi, što su dokazali rešavajući testove memorije.

Utiče na nivo lošeg holesterola

Jedna do dve kockice crne čokolade mogu da smanje nivo holesterola. Mada u sebi sadrži mast, crna čokolada smanjuje nivo LDL (štetnog) holesterola.

TPORTL.HR, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: