Trema određuje dužinu braka

Zabava - Sreda 08.04.2015 - 12:55

Psiholozi kažu da je mala anksioznost pre venčanja normalna, ali zabrinjava podatak da je trema neveste indikator dužine braka.

Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Scenario filma "Odbegla mlada" u kom Džulija Roberts u venčanici beži sa svojih venčanja pre nego što će reći konačno "da", možda nije tako čest u realnosti, ali trema i preispitivanje su uobičajeni.

Prema istraživanju objavljenom u "Žurnalu porodične psihologije", 40 odsto žena i čak svaki drugi muškarac nisu bili sigurni da je ulazak u brak dobra ideja.

Psiholozi kažu da je mala anksioznost pre venčanja normalna, ali zabrinjava podatak da je trema neveste indikator dužine braka. Pa tako, što je više sumnji i anksioznosti mlada imala neposredno pre venčanja, veća je verovatnoća da će brak kratko trajati.

Među ženama koje su se nakon četiri godine razvele, osam odsto nije imalo nikakve sumnje, dok je 19 odsto imalo tremu.

Anksioznost mladoženja, s druge strane, ne utiče na trajanje braka.

Autori studije zato kažu da tremu ne treba uzimati olako, već bi je trebalo analizirati i istražiti uzroke kako se brak ne bi neslavno završio pre nego što je počeo.
 

NOVOSTI.RS

Vrati se na kategoriju Zabava

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: