Vozačka dozvola ili zamena identiteta

Izvor: OK Radio - - Subota 01.10.2016 - 22:56

Probudim se ranom zorom, biće da me proganja savest, spavam, a petlovi već otkukurikali, a primam nadoknadu sa NSZ, koju štede penzioneri, vojnici, opštinski funkcioneri, drugovi policajci, pogotovo saobraćajci i ostali vredni narodi i narodnosti odričući se svojih dnevnica.
 
Pa pošto je subota, a još subota kada se ljušte paprike i bistri politika, odlučim da i ja zaradim koju teglu.

Da ne bih gubio dragoceno vreme, sednem u automobil i pohitam dok petlovi po drugi put ne zakukuricu po dualnom obrazovanju, pa se još osetim kao gradonačelnik Leskovca ‘’kad ranom zorom dok još sunce ne svane, obilazi i utvrđuje komunalne i infrastrukturne probleme svoga lepoga grada, vozeći se u službenom automobilu na putu od kuće do posla’’… kad - prva krivina...

Punkt, saobraćajni, gde mu mesto nije. Ali, koliko do juče smo kritikovali tu istu narodnu policiju da je nema da reguliše saobraćajni haos, da ne uklanja nepropisno parkirana vozila, da ne sprečava bahate vozače, pa još ko sam ja da određujem gde će da naprave zasedu.

Baš tu, gde je u pijačnom danu najmanja gužva, gde nema ni pešaka, a kamo li automobila, ali ipak ima, za početak ja i drug sa značkom broj 115....

- Dobro jutro druže Stojančiću, vaše isprave molim!

- Dobro jutro druže..... (poznat mi odnekud, biće da se znamo, super) odgovaram čuvarima naroda, reda i poredka.

- Vezani ste, vozilo registrovano, upaljena svetla, važeća međunarodna dozvola...uh, uh, uh...izadjite iz automobila, otvorite prtljaznik, pripremite se da duvate, da li imate oruzje u vozilu i dajte mi vašu ličnu kartu.

- Druže odmah; (da li je skrivena kamera u 6h, da mi ne zameniše identitet, juče sam uzeo novu čipovanu ličnu kartu, da mi nešto ne smutiše CIA, BIA, MOSAD, KGB ili ovi revolucionari u odcepljenom krilu SPS, da se Nikolča ne zavuče pijan  u prtljažnik noćas, da nije neka snaška ostala na zadnjem sedištu, mada redovno kontrolišem i ja i žena i posebno ćerka, uf...uf.... migranti, ko još vozi jednog migrante i to po gradu…

Svašta mi prođe kroz glavu, ali se i setih odakle se ‘’prepoznajemo’’ sa čuvarem reda, ah ti migranti, lepo mi nana govorila da ne se petljam sa Islam i da si imam svrtku u jednu veru.

Lepo izadjem, ma šta lepo, ukipio sam se ko da ću da ulazim u Vlast, dunem u frulicu,  nema alkohola,  dobro je napredujemo, prtljaznik prazan, nema Nikolče, pa mi pade i krivo malo, ladica prazna, nema ni lakog, ni teškog, ni hladnog ni vrućeg naoružanja…

Ma da me neko prasence zaskoči nemam da se branim, zadnje sedište čisto, dobro, plastelin, plazma, kokice, cucla izaziva sumnju, ali nije baš za terorizam, dakle čist sam.

Ih da je migranta nekog, lakše bi mi bilo, pošto se dosetih, ali ni njih nema, biće da mi ukrali identitet.

- Druže Stojančiću, parkirajte i napustite vozilo, isključeni ste iz saobraćaja pošto vam je VOZAČKA DOZVOLA ISTEKLA PRE DESET DANA, napravili ste saobraćajni prekršaj za koji se kod sudije za prekršaje izriče kazna od 6.000 – 20.000 dinara i mesec dana zabrane upravljanja motornim vozilom, parkirajte vozilo!

Kao da mi tog trenutka nastupio Alchajmer, pa mi i u glavi istekla veština za upravljanjem motornim vozilom a ne samo na papiru, administrativno.

Kad me tog trenutka nije strefila srcka: SAMO TO?
 
Nema terorista, zamene identiteta, I SIS(A), nema CIA, MIA, BIA, MOSAD i frakcija u SPS, nema migranata (to sam pomislio, ne smem da glasno kazem mozda se organ nije setio da sam ga prijavljivao što izjednačio tarifu za kombi i autobuse sa migrantima, a sve uz izgovor da malteriše kuću, i prehranjuje familiju, pa ga prozvali ‘’mister 500eu’’ sto i ide uz broj značke 115....), kako ću jadan pred vranjsku čarsiju sa ISTEKLOM VOZAČKOM DOZVOLOM OD DESET DANA.

UF...UF...UF...

Pregledaj sve blogove

Komentari

blog comments powered by Disqus