DRAGANA STANOJEVIĆ izabrana za dekana Pedagoškog fakulteta u drugom mandatu

Lokalne vesti - Petak 26.04.2024 - 13:02

Savet Pedagoškog fakulteta u Vranju, na sednici održanoj 26. aprila, jednoglasno je izabrao prof. dr Draganu Stanojević za dekana ovog Fakulteta u mandatu koji će početi 1. oktobra 2024. godine i trajati do 30. septembra 2027. godine.

Foto:OK radio Foto:OK radio
Dragana Stanojević je redovni profesor i aktuelni dekan Pedagoškog fakulteta u Vranju, na kojoj funkciji se nalazi od 1. oktobra 2021. godine, te je ovo njen drugi uzastopni izbor za dekana navedene visokoškolske ustanove. Ona je bila jedini kandidat na sednici Nastavno- naučnog veća, najvišeg stručnog organa Fakulteta, koja je prethodila sednici Saveta. 
 
Za kandidata je predložena od strane svih šest katedri na Fakultetu.
 
Program rada i razvoja Fakulteta i kandidati za prodekane predstavljeni su na zajedničkoj sednici Nastavno-naučnog veća i Saveta koja je održana 24. aprila, a nastavnici koji će, kao prodekani, pomagati u radu dekanu u narednom trogodišnjem periodu su doc. dr Ana Spasić Stošić, doc. dr Aleksandar Spasić, prof. dr Aleksandar Stojadinović i doc. dr Darko Stojanović.
 
Dragana Stanojević je zvanje redovnog profesora za užu naučnu oblast Pedagogija stekla 2019. godine.
 
Dekana bira Savet na predlog Nastavno-naučnog veća iz reda redovnih profesora Fakulteta koji su u radnom odnosu na neodređeno vreme sa punim radnim vremenom. Dekan se
bira na period od tri godine.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: