Pokemon Go, igra koja je zaludela svet

Zivot i stil - Nedelja 17.07.2016 - 23:50

Pokemon Go igrica za mobilne telefone, koja je zaludela svet jer je omogućila korisnicima da u realnom životu istražuju okolinu i na određenim lokacijama uhvate virtuelno stvorenje iz igre, svojevrsna je zabava, čak i korisna, koja, međutim, sa sobom nosi i moguće opasnosti.

Igrica sa sobom nosi i moguće opasnosti; Foto: Reuters Igrica sa sobom nosi i moguće opasnosti; Foto: Reuters

Instalacija igrice Pokemon Go, naime, ne vezuje korisnika za kompjuter satima, već mu naprotiv omogućava da bude van kuće i igru provede u šetnji, na čistom vazduhu.

Najnovije informacije iz SAD, međutim, upozoravaju na nimlo naivne opasnosti koje vrebaju u toj igri, ali i priče pojedinaca koji su se suočili sa problemima jer su se njihove kuće i objekti u kojima rade našle “na meti” Pokemona.

Među osam najčudnijih situacija koje su se dogodile prilikom korišćenja ove najneobičnije aplikacije do sada, koju je kreirao Nitendo - Niantic, je da se Pokemoni mogu hvatati, na primer, i u Muzeju holokausta u Vašingtonu.

Muzej je, naime, bio prinuđen da posetiocima zabrani igranje popularne igrice u njihovim prostorijama ocenivši to “veoma neprikladnim” budući da je reč o mestu posvećenom žrtvama fašizma.

Direktor muzeja za odnose s javnošću Endru Holinger je za Vashington Post rekao da su prinuđeni da zahtevaju da muzej bude isključen iz ponuđenih lokacija.

"Tehnologija može biti važno oruđe za učenje, no ova igrica je vrlo udaljena od naše edukacijske i memorijalne misije", rekao je Holinger, preneo je Post.

Tinejdžerka Šeila Vigins je, nan primer, istraživajući reku u ruralnoj sredini Vajominga, u pokušaju da Pokemona uhvati u vodi otkrila mrtvo telo.

"Verovatno nikada ne bi išla tamo da nije bilo ove igrice”, rekla je 19-godišnja Šeila za CNN.

U oblasti Ofalon, u državi Misuri, četiri tinejdžera je izvelo desetak oružanih pljački tako što su žrtve namamljivali na nepristupačne terene aplikacijom Pokemon Go.

Sveštenik Šerdian iz Masačusetsa otkrio je da je njegova kuća, koja se nalazi u sklopu crkve, pretvorena u teretanu, nakon što je zatekao desetinu osoba kako šetaju njegovim dvorištem piljeći u svoje telephone.

"Živeti u staroj crkvi znači mnogo stvari. Danas to znači da je moja kuća Pokemon Go teretana", objavio je na svom tviter nalogu.

A jedan američki vojnik koji se bori protiv ISIS-a u Iraku je uhvatio Pokemona na samoj liniji fronta.

Bivši američki marinac Luis Park se sa linije fronta na društvenim mrežama pohvalio snimkom sa svog telefona na kojem se vidi Pokemon koji sedi na vrhu njegovog mitraljeza.

"Tek uhvaćen… moj prvi Pokemon na liniji fronta u Mosulu, kod Teleskufa”, napisao je on u svom postu, preneo je portal Indian ekspres.

Možda je najzanimljiviji slučaj Džonatana Teriota iz Teksasa, koji je objavio fotografiju jednog od Pokemonovih junaka kako sedi na krevetu u kojem se njegova žena porađala.

A pravi rat u igri Pokemon Go objavili su pripadnici LGBT populacije antigej grupi pri jednoj od baptističkih crkava poznatih po svojim virtuelnim antigej stavovima i govoru mržnje.

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: