120.000 evra za PENZIONERE

Lokalne vesti - Sreda 15.03.2017 - 09:41

Grad Vranje uskoro bi trebalo da potpiše ugovor sa preduzećem “Kavim Jedinstvo“ o povlasticama u lokalnom prevozu za vranjske penzionere koji su stariji od 65 godina.

Gužve na vranjskoj autobuskoj stanici FOTO OK Radio Gužve na vranjskoj autobuskoj stanici FOTO OK Radio

Subvencija grada na mesečnom nivou za ove potrebe iznosiće 1,1 milion dinara ili nešto manje od 10.000 evra, što je oko 120.000 vra na godišnjem nivou.

Ukupan broj svih penzionera na području grada je 18.000, pa se broj potencijalnih korisnika iznad 65 godina sužava na mnogo manju cifru.

To u praksi znači da će svi vranjski penzioneri koji na to imaju pravo moći da putuju sa olakšicama u lokalnom prevozu uz popust od 50 odsto.

Pitanje, ne, naravno, koliko od potencijalnog broja penzionera uopšte  putuje, koliko često i da li baš “Jedinstvom” i nije li malo preterano dati oko 120.000 evra na godišnjem nivou u ove namene?

Cifra od 120.000 evra može da deluje i bezazleno, ali ona to svakako nije kada se tumači u kontekstu sveopšte priče o štednji, stezanju kaiša, ukidanju dnevnica i troškova za kafu i mobilne telefone, i činjenici da na iste povlastice nemaju pravo takođe osetljive grupe stanovništva kao što su mladi, samohrane majke, invalidi ili nezaposleni recimo.
 
Ivan Stanković, većnik za finansije, pojašnjava da je takav ugovor sa “Jedinstvom” zatečen i da je sada reč samo o aneksu tog dokumenta.

- Mnogo toga ima da se uradi u gradu, i ako uradimo jednu stvar, nismo uradili drugih 50, a od nečega  mora da se krene.

Rešavanje problema u mnogim segmentima društva nije obuhvaćeno i ne može da se sve ravnomerno reši.

Grad  subvencioniše prevoz i kod drugih kategorija društva, a promena je nastala kod penzionera od 30 na 50 odsto popusta.

Da li je preterana subvencija za penzionere, ne mogu da kažem, jer je procena da se ide u tom pravcu.

Mi smo najavili da ćemo sve segmente društva sagledati
, tako da se recimo pitanja mladih tretiraju kroz mnoge projekte iz kulture, sporta i drugih aktivnosti
- navodi Stanković.

U “Kavim Jedinstvu” kažu da penzioneri već imaju 30 odsto popusta na redovne karte, a o detaljima ugovora sa  lokalnom samoupravom još ne mogu da govore, jer on nije zvanično potpisan.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: