14 miliona Centru za lokalnu socijalnu zaštitu!

Lokalne vesti - Četvrtak 26.01.2017 - 11:58

Grad Vranje podržaće na osnovu konkursa za projekte iz oblasti socijalne zaštite, pet projekata ovdašnjeg Centra za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite iznosom od blizu 14 miliona dinara, odlučilo je Gradsko veće.

Jović: Svi konkursi su u toku FOTO D. Ristić/OK Radio Jović: Svi konkursi su u toku FOTO D. Ristić/OK Radio

Portparol veća Zorica Jović je naglasila da su ovim konkursom obuhvaćene samo javne ustanove, a da će nevladine organizacije i udruženja koja se bave ovom delatnošću morati da za sredstva konkurišu na poseban javni poziv.

Konkurs za nevladin sektor je već raspisan i za te svrhe je opredeljeno 5,7 miliona dinara.

Inače, pored pet projekata Centra za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite, na konkurs je pristigla i jedna prijava udruženja iz nevladinog sektora, koja će, po rečima većnice, najverovatnije biti preusmerena na za to predviđen konkurs.

Centar za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite je konkurisao sa projektima čija je realizacija uglavnom u toku.


To su projekti pružanja pomoći u kući starim licima, zatim projekti „Lični pratilac“, „Sigurna kuća“, „Prihvatilište – drugi dom“ i „Dnevni boravak – korak ka samostalnosti“.

Gradsko veće je raspisalo konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata iz oblasti kulture i imenovalo novu komisiju koja će odlučivati o dodeli para.

- Za ove namene je iz gradskog budžeta opredeljeno 2,5 miliona dinara.

Kako je zakonom o budžetu predviđeno da se sve finansira preko projekata, mi smo budžetom predvideli i dodatnih milion dinara za organizovanje „Borine nedelje“.

Ukoliko se organizator ove manifestacije, Književna zajednica „Borisav Stanković“, odluči da se prijavi na konkurs, onda će za kulturu opredeliti ukupno 3,5 miliona dinara
– rekla je većnica.

Jovićeva je najavila i vrlo skoro raspisivanje konkursa za projekte iz oblasti javnog informisanja, koje bi trebalo da usledi otprilike dve nedelje nakon usvajanja izveštaja o realizaciji projekata iz prethodnog konkursa.

Za javno informisanje će ove godine iz budžeta biti izdvojeno 15 miliona dinara.

Većnici su usvojili i novi pravilnik o finansiranju troškova vantelesne oplodnje za parove sa teritorije grada Vranja, o čemu možete čitati u posebnoj vesti.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: