20 godina "Vranjskih"

Lokalne vesti - Ponedeljak 08.12.2014 - 13:00

Vranje - U ponedeljak 8. decembra navršava se tačno 20. godina od izlaska prvog broja novina „Vranjskih“.

novine Vranjske slave jubilej novine Vranjske slave jubilej

Prvi broj „Vranjskih“ izašao je  8.decembra  1994.godine kao prvi nezavisni štampani nedeljnik na jugu Srbije.

 

„Vranjske“ izlaze četvrtkom i do sada su štampane u nešto malo manje od 900 primeraka.

 

Osnivač i glavni i odgovorni urednik „Vranjskih“ Vukašin Obradović  u međuvremenu je već u drugom mandatu, predsednik NUNS-a.

 

Novine „Vranjske“ najznačajniji su nezavisni medij na jugu Srbije i najslavnija ovdašnja novina.

 

Zamenik glavnog i odgovornog urednika Nikola Lazić kaže da je u pitanju veliki jubilej.

 

- U ovom momentu je najbitnije to da „Vranjske“ i dalje postoje i da rade onako kako su radile proteklih 20. godina nepristrasno, profesionalno poštujući sve novinarske standarde i etiku.

 

Samo bih podsetio da su „Vranjske“ kada su osnovane 1994. na današnji dan bile jedini nezavisni medij južno od Beograda.

 

U  vreme devedesetih godina, u vreme Miloševića, SPS-a, JUL-a, u vreme ratova, sankcija pokrenuti jedne ovakve novine sa jednom takvom uređivačkom politikom  samo po sebi je bio veliki uspeh.

 

„Vranjske“ i ne kriju da su se u to vreme bukvalno stavile u službu borbe protiv tog režima i protiv Miloševića  - kaže Lazić.

 

Zamenik glavnog i odgovornog urednika napominje da su i danas „Vranjske“ u gardu, ali ne prema ljudima, ne prema partijama za šta ih kako kaže mnogi optužuju, ali u gardu prema svemu onome što je negativno i prema svemu onome što je suprotno nekim vrednostima za koje se „Vranjske„  zalažu 20. godina.  

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: