200.000 cigareta: Pohapšeni britanski IRAČANI

Lokalne vesti - Četvrtak 04.05.2017 - 07:29

Vranje - Na graničnom prelazu Preševo tokom praznika otkrivena su dva slučaja krijumčanja cigareta, koje su pokušali da izvedu britanski državljani iračke nacionalnosti, saopštila je Uprava carina.

Deo zaplenjenih cigareta FOTO Uprava carina Deo zaplenjenih cigareta FOTO Uprava carina

Pokušaji šverca cigarete su otkriveni u razmaku od samo desetak minuta na ulazu u zemlju.

Najpre je otkriveno 4.550 paklica cigareta u automobilu britanskih registarskih oznaka kojim je putovala petočlana porodica britanskih državljana iračkog porekla na relaciji Kurdistan – Velika Britanija.

Cigarete su otkrivene nakon što je četrdesetšestogodišnji vozač negirao da ima nešto da prijavi za kontrolu.

- Pregledom unutrašnjosti vozila uočeno je da su pomerani tapacirunzi vrata i poda automobila, zbog čega je, kao i na osnovu uznemirenosti putnika, odlučeno da se auto dodatno pregleda i na mobilnom skeneru.

Slika sa skenera je pokazala da u fabričkim šupljinama zaista postoji neprijavnjena roba, nakon čega je tapacirung uklonjen i u pomenutim šupljinama je pronađeno 4.550 paklica cigareta marki ''MM BT Nano Black'', ''MM BT Nano'' i ''Omega Menthol'' bez akciznih markica
– navodi se u saopštenju Uprava carine.

Samo deset minuta kasnije na granicu je pristigao još jedan automobil britanskih registarskih oznaka kojim je takođe upravljao tridesetdevetogodišnji britanski državljanin iračke nacionalnosti u društvu svoje petočlane porodice.

Detaljan pregled ovog Krajsler Vojadžera rezultirao je pronalaskom čak 4.950 paklica cigareta ''Omega Menthol'' bez akciznih markica koje su bile sakrivene u prtljažniku, fabričkim šupljinama u podu i stranicama, kao i u krovu  vozila.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: