55 miliona za nasipe na Južnoj Moravi

Lokalne vesti - Subota 25.11.2017 - 09:24

Direktor Vodoprivrednog centra “Morava” Dragoljub Miljojković sa rukovodstvom grada Vranja obišao je radove na rekonstrukciji nasipa na Južnoj Moravi.

Radove finansira Vlada Srbije. Foto: vranje.org.rs Radove finansira Vlada Srbije. Foto: vranje.org.rs

Radove na uređenju nasipa i ustava  na Južnoj Moravi finansira Vlada Srbije preko Kancelarije za javna ulaganja, u ukupnoj vrednosti oko 55 miliona dinara.

Na ovom delu toka kod Vranja u toku se radovi na izradi novih ustava i rekonstrukciji nasipa u dužini od oko tri kilometra, što je prema rečima Milojkovića, od izuzetnog značaja za priobalna područja.
 
- Na taj način povećava se  stepen zaštite i sigurnosti od poplava, ali  i  mogućnost evakuacije unutrašnjih voda iz nasipa ka Južnoj Moravi - rekao je Miljoković.

Aleksandar Janjić, gradski većnik za poljoprivredu, ukazao je da je izvođenjem ovih radova stvorena mogućnost za uređenje i dela zemljišta sa druge strane bedema za koji je zadužen grad.

- Reč je o kanalima koji odvode višak vode u Južnu Moravu.

Ranije sređivanje ovih kanala nije imalo smisla jer  ustave nisu radile, ali je sada potpuno drugačija situacija.  

U najkraćem mogućem roku nastojaćemo  da realizujemo pomenute radove, a na taj način će obradivo zemljište u površini od oko 300 hektara biti potpuno zaštićeno
- rekao je Janjić.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: