A OD VLADE 100 MILIONA: Da se i Vranje relaksira!

Lokalne vesti - Ponedeljak 26.12.2016 - 11:01

Vlada Republike Srbije opredelila je sredstva iz tekuće budžetske rezerve za Grad Vranje u iznosu od 100 miliona dinara, saopštio je na konferenciji za novinare gradonačelnik Slobodan Milenković.

Vrh vranjskog SNS-a u Gradu Vranju FOTO D. Ristić/OK Radio Vrh vranjskog SNS-a u Gradu Vranju FOTO D. Ristić/OK Radio

Ova pomoć je duplirana u odnosu na najavu premijera Aleksandra Vučića tokom poslednje posete Pčinjskom okrugu.

Gradonačelnik je najavio da je ovo velika pomoć za naš grad koja će biti iskorišćena za konsolidaciju gradskih finansija.

- Sredstva ćemo koristiti za nastavak dekontaminacije Pozorišta i uvođenje vodosnabdevanja u određenim delovima grada, pre svega Kajmakčalanske ulice, ali i za zatečena dugovanja Grada iz prethodnog perioda – rekao je gradonačelnik.

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović je naglasio da će ovaj transfer relaksirati finansije Grada i stvoriti uslove da se sledeće godine sredstva u tom iznosu opredele za neke pametne i korisne projekte.

- Kao neko ko je sa juga Srbije, želim da se zahvalim Vladi i premijeru Vučiću i verujem da će građani Vranja izvući maksimum iz ove podrške.

Naredna godina će biti godina u kojoj će građani prepoznati novo gradsko rukovodstvo, videti da se promene nisu desile samo radi promena i videti da se ono što se dešava na republičkom nivou može spustiti i na lokalni nivo
– rekao je Stevanović.

On je najavio i isplatu socijalnog programa radnicima „Jumka“ do kraja godine, nakon čega se nastavlja konsolidacija i reorganizacija ove kompanije.

- Javili su se neki investitori sa kojima razgovaramo poslednje dve nedelje vezano za zakup dela „Jumka“ koji je pripao državi.

U naredna dva ili tri meseca biće prilike da govorimo i o eventualnim novim radnim mestima, zavisno od planova potencijalnog investitora.

Na žalost, nismo uspeli da se dogovorimo sa rukovodstvom „Zavarivača“ da naprave anketu za socijalni program, jer će izlaz za kompaniju najverovatnije biti stečaj
– rekao je Stevanović.

Prema njegovim rečima, Vlada će nastaviti da intenzivno podržava i kompaniju „Simpo“, ne samo parama, već i kroz konsolidaciju i restruktuiranje firme.

- Na žalost, predstavnici nekadašnjeg rukovodstva nastavljaju sa drskim i bezobraznim ponašanjem, jer su blokirali „Simpo“ za 260 miliona dinara.

Borićemo se sa tim i ja sam ubeđen da ćemo se izboriti kako bismo matični biznis kompanije, nameštaj, uspeli da ponudimo nekom novom privatnom investitoru i novom vlasniku, jer budućnosti za „Simpo“ bez privatnog kapitala ne može biti
– istakao je Stevanović.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: