A SRBIJA ĆUTI: Šteta od poplava u Vranju 1,3 milijarde!

Lokalne vesti - Četvrtak 12.02.2015 - 18:24

Prosečna šteta koju poplave nanose Vranju u prethodnih pet godina je oko 26,6 miliona godišnje, a samo za pravih 40 dana 2015. šteta od poplava u ovom gradu iznosi oko 29 miliona dinara!

Morava kod Vranja kao more  Morava kod Vranja kao more

Ovi podaci izneti su na 11. sednici gradskog Štaba za vanredne situacije, kada je gradonačelnik Zoran Antić  rekao da je ukupna šteta nakon januarskih i februarskih poplava oko 28.755.000 dinara, pre svega u infastrukturi i na poljoprivrednom zemljištu.

Uz to, on je nagasio da od 2009. godine do danas šteta iznosi oko 1, 33 milijarde dinara.

- Očekujemo pomoć države i nadležnih organa u saniranju posledica poplava. Uskoro ćemo sačiniti Plan odbrane od poplava imajući u vidu zasićenost zemljišta vodom, kao i opasnost nakon prolećnog topljenja snega - rekao je Antić.

Na Štabu se razgovaralo i o pojavi glodara, posebno u Neradovcu, gde će se već od sutra krenuti u postupak dezinfekcije i deratizacije.

Antić je rekao i da je na Štabu bilo reči o epidemiji tularemije na Kosovu i Metohiji, ali da prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje, nema opasnosti od epidemije u Vranju.

- Trenutno stanje u gradu je pod kontrolom, ali će vanredna situacija u pojedinim selima ostati na snazi zbog opasnosti od klizišta nakon povlačenja reka i bujičnih potoka - rekao je Antić.

 
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: