Albanci bojkotovali Dan opštine u kojoj su na vlasti

Lokalne vesti - Ponedeljak 17.11.2014 - 08:07

Niko od predstavnika zvanične lokalne samouprave u Preševu ove subote nije prisustvovao proslavi 69. godišnjice oslobođenja tog grada u Drugom svetskom ratu. Uz to, reč je o zvaničnom Danu opštine, po Statutu te zajednice!

Na ulazu u Preševo Na ulazu u Preševo

- Pozive smo uputili svim relevantnim predstavnicima vlasi, predstavnicima državnih organa, direktorima javnih preduzeća i ustanova, direktorima škola, a preko medija obavestili sve građane o polaganju venaca na spomen obeležje pred zgradom opštine – kaže Dragan Stanisavljević, predsednik Opštinskog odbora SUBNOR Preševo.

Stanisavljević kaže da se telefonom čuo s Ragmijem Mustafom, predsednikom opštine, koji ga je obavestio da je sprečen da prisustvuje polaganju venaca, jer toga dana nije u Preševu.

Vence na spomen obeležje položile su delegacije SUNOR, Pčinjskog okruga, Vojske Srbije, Policije, Žandarmerije i Bezbednosno informativne agencije (BIA).

U odsustvu čelnika lokalne vlasti, godišnjici oslobođenja prisustvovale su porodice čiji su sinovi i kćeri nastradali u borbama od 1941. do 1945. godine.

U opštini Preševo od 35.000 stanovnika, Albanaca je nešto preko 90 odsto.
 
Na poslednjim lokalnim izborima, Srbi nisu ušli u lokalni parlament, tako da kompletna lokalna vlast  pripada Albancima.

U Drugom svetskom ratu iz opštine Preševo učestvovalo je 1.081 borac. Svoje živote za slobodu dalo je njih 206, od čega su polovina Albanci.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: