ALI STVARNO: Sud izbrisao Opštu bolnicu

Lokalne vesti - Sreda 04.03.2015 - 11:47

Rešenje Privrednog suda u Leskovcu o brisanju Opšte bolnice u Vranju iz registra stiglo je u ZC Vranje. Time je potvrđeno pisanje OK Radija na tu temu još od pre pet dana.

Stiglo Stiglo

Pomoćnik direktora Zdravstvenog centra Mladen Kostić kaže da je Rešenje Privrednog suda u ZC primljeno u utorak oko podneva.

– Stiglo je Rešenje iz Leskovca u kome piše da je tamošnji Privredni sud izbrisao Opštu bolnicu Vranje iz privrednog registra.

U obrazloženju stoji da je takva odluka doneta zbog nepravilnosti, odnosno nepotpune dokumentacije.

Konkretno, nije dostavljeno mišljenje zdravstvene inspekcije o tome da li Opšta bolnica može da funkcioniše kao samostalni subjekt – kaže Kostić.

On dodaje da će sada biti ponovo pokrenut postupak odvajanja Bolnice iz sastava Zdravstvenog centra, sa krajnjim rokom do 30. juna ove godine.

– Moramo do tog datuma da odvojimo Bolnicu po protokolu koji je ministar zdravlja Zlatibor Lončar prihvatio.

Nije istina da mi ne želimo odvajanje Bolnice iz sastava ZC i to nema nikakve veze sa politikom, kao što se spekuliše.

Moraćemo da odvojimo Bolnicu do 30. juna, a ako i do tada to ne učinimo, e onda ćemo i mi da snosimo odgovornost – kaže Kostić.

Iako je razgovor sa direktorom Bolnice u osnivanju Slobodanom Milenkovićem još dan ranije najavljen na temu Rešenja Privrednog suda, on se u sredu nije javljao na telefon novinaru OK Radija, kao što je to činio i prilikom prethodnog izveštavanja o problemima sa odvajanjem Bolnice.

Predsednik Saveta za zdravstvo SNS Miroljub Stanković kaže da ne treba dizati paniku zbog brisanja Opšte bolnice Vranje iz privrednog registra.

– Nisam obavešten o tome. Nije mi direktor Bolnice u osnivanju Slobodan Milenković ništa rekao. I ako je stiglo, to nije ništa niti neobično, niti nemoguće.

Velika se pompa diže oko tog rešenja koje uopšte nije krajnje rešenje. To je samo egzekutorsko rešenje. To kako će da se cela priča završi, videćemo, otom potom.

Na kraju, da li je stiglo rešenje ili nije, za mene je potpuno irelevantno. Nikoga za to nisam ni pitao, jer me i ne interesuje – kaže Stanković.

Podsetimo da je Privredni sud u Leskovcu januara ove godine doneo odluku o osnivanju Bolnice kao posebnog pravnog subjekta.

Ubrzo nakon toga napravljen je i pečat Bolnice, a ta ustanova dobila je i svoj PIB.

tekst i foto: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: