Anino svetlo istine

Lokalne vesti - Petak 16.11.2012 - 17:41

Pred neuobičajeno velikim brojem Vranjanaca u galeriji Narodnog Univerziteta, u četvrtak je predstavljena knjiga „Pod svetlom istine“, čiji je autor Ana Ilić, šesnaestogodišnja devojka iz Vladičinog Hana.

Sa lica mesta Sa lica mesta

Ana se u devetoj devetoj godini razbolela od Fridrihove ataksije, retke i neizlečive bolesti, ali, iako vezana za invalidska kolica, Ana se nije lako predala.

Specifičnost ove promocije  je njen humanitarni karakter, jer se kupovinom knjige, po ceni  koju kupac sam odredi, sakupljenim novcem pomaže u Aninom  daljem lečenju, ali i njenom daljem  pesničkom razvoju.

O knjizi su govorili književnica Mirjana Petrović, glumica Radmila Đorđević, i novinari Vojkan Ristić i Jelena Stojković. 

Specijalni gost na Aninoj promociji knjige bio je poznati rok pevač Đorđe David koji je rekao  da je ponosan što na svoj način pomaže ovoj mladoj devojci, sve vreme ističući snagu njenih pesama i za njene godine potpuno netipičnu zrelost  pisanja.

Svečanost su muzički obogatile članice KUD „Mladost“ iz Vranja.

Pored Vranja, „Pod svetlom istine“  predstavljena je još  i u  Beogradu  i  Vladičinom Hanu.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: