Antić: Ne vršimo pritiske na štrajkače!

Lokalne vesti - Četvrtak 16.07.2015 - 13:11

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić tvrdi da niko iz lokalne vlasti ne vrši pritisak na radnike Gradske uprave koji su štrajkovali, tražeći povećanje zarada.

Antic tvrdi da je sve po zakonu FOTO: A. Stojkovic Antic tvrdi da je sve po zakonu FOTO: A. Stojkovic

Iako predstavnici Sindikata zaposlenih u Gradskoj upravi tvrde da se na mnoge radnike vrše pritisci ne bi li odustali od svojih zahteva, čak i da im se preti otkazima, gradonačelnik je na otvorenom danu za medije vranjskog SPS-a rekao da rukovodstvo grada samo poštuje zakone i propise.

– Grad nema nikakav problem sa zaposlenima u upravi.

Sve obaveze koje su regulisane zakonom i kolektivnim ugovorom se ispunjavaju. Nikakav pritisak ni na koga ne vršimo. Za tri godine mandata nisam ušao ni u jednu službu i ni u jedan sekretarijat da na nekoga vršim neki pritisak.

Isključivo razgovaram sa načelnicima o radu i funkcionisanju Gradske uprave – kaže Antić.

On dodaje da će se Grad i dalje držati regulative Republike koja se odnosi na smanjenje zarada za 10 odsto.

– Smatram da su im materijalna i egzistencijalna prava ugrožena, s obzirom na nizak nivo koeficijenta i cene rada.

Svakako bi onih 10 procenata tim ljudima mnogo značilo, a da li će to država vratiti ne znam. Oni su imali sastanak sa državnim sekretarom Bošnjakom što je po meni krajnje legitimno.

Legitiman je i sastanak sa državnim sekretarom Draganom Stevanovićem, mada ne vidim da privreda ima neke veze sa tim.

Svakako ćemo podržati odluke države koje se odnose na povećanje koeficijenta ili vraćanje onih 10 posto, ali mi to sami ne možemo da uradimo – kaže na kraju Antić.

autor: Aleksandar Aca Stojković
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: