ANTIĆ: Podneću OSTAVKU!

Lokalne vesti - Utorak 26.04.2016 - 12:33

Predsednik GrO SPS-a i još uvek aktuelni gradonačelnik Vranja Zoran Antić, najavio j da će podneti ostavku zbog izbornih rezultata stranke, bez obzira na činjenicu da su nedeljni izbori “održani u apsolutnoj neregularnosti”.

Antić: Ostavka je lični i moralni čin; Foto: D. Ristić Antić: Ostavka je lični i moralni čin; Foto: D. Ristić

Antić je ocenio da su izbori u Vranju održani u nezapamćenoj atmosferi političke harange, otvorene kupovine glasova, krađe i iznošenja glasačkih listića, pritisaka političkih aktivista na izbornim mestima i brojnim drugim neregularnostima.

- Čestitam svim stranakama i grupama koje su napravile rezultat, osim dvema političkim opcijama, jer je to ispod političkog nivoa na kojem se nalazimo.

Ne mogu da budem zadovoljan izbornim rezultatom, jer je to daleko od naših očekivanja.

Kao ozbiljan i odgovoran čovek i političar, spreman sam da prihvatim odgovornost, jer sam rukovodio izbornom kampanjom i ja ću IO i GrO odboru SPS-a ponuditi svoju ostavku, jer je to lični moralni čin
– najavio je Antić.

On je tok izbornog procesa nazvao „kataklizmom koja je prostrujala Srbijom“, jer je izlasnost birača daleko veća od očekivane.

- Prema nekim informacijama, nekih 840.000 birača skoro da ih nema u biračkim spiskovima i to je neka novina u državi, ali je to realnost.

Mislim da ovaj narod nije svestan šta je sam sebi uradio, možda će biti svestan u neko dogledno vreme
– ocenio je Antić.

On je rekao da je u nedelju podneto osam prijava, a da je policija pozivana nebrojeno puta.

- Zvali smo ih da spreče direktno dovoženje birača na više biračkih mesta, slali im snimke vozila sa registracijama, imena onih koji plaćaju za glasove, a imamo čak i cirkularni listić koji je iznešen sa biračkog mesta, a na kojem je zaokružen kandidat sa rednim brojem 1.

Sve što smo mogli da uradimo smo uradili, ali je očigledno da neko nije želeo da se izbori u Vranju održe u regularnim uslovima.

Ono što se dešavalo u vreme petooktobarskih promena je bila demokratija visokog nivoa u odnosu na ono što se dešavalo u nedelju
– ocenio je Antić.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: