ANTIĆ: Politički tutubani SNS-a uništavaju Vranje

Lokalne vesti - Utorak 13.10.2015 - 11:38

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić optužio je SNS za “politički tutubanluk i diktaturu”, a zbog činjenice da u Vranje još nisu stigle para za sanaciju štete od poplava, kao drugim gradovima u sličnoj situaciji.

Antić otkopao ratnu sekiru sa SNS FOTO Medija centar Beograd Antić otkopao ratnu sekiru sa SNS FOTO Medija centar Beograd

Prema Antiću, lokalne zajednice koje vodi SNS odavno su dobile pare za sanaciju šteta, a Vranje svojih 40 miliona nikako da dočeka, još od januara.

Za tu situaciju on je direktno optužio SNS i njihove predstavnike po ovom pitanju, potpredsednicu Vlade Zoranu Mihajlović i državnog sekretara za privredu Dragana Stevanovića Bosketa, inače koordinatora SNS-a za jug Srbije.

- Ministarka Mihajlović još nije uplatila ta sredstva. To je političko disciplinovanje i maltretiranje lokalne samouprave.

Voleo bih da vidim po kom osnovu su kolege u gradovima u kojima je SNS na vlasti dobile ta sredstva, a mi još uvek nismo.

To samo može da znači, da su oni nesposobni i loše vode lokalne samouprave, pa im trebaju dotacije iz budžeta republike ili je to čista zloupotreba budžetskih sredstava od strane ljudi koji vode Ministarstvo finansija i Vladu.

Ne možete selektivno davati novac, kako se kome sviđa, bez ikakvog obrazloženja - kaže Antić.

Kao primer dobre prakse, on je naveo ponašanje socijalista na lokalu, gde se “jednako tretiraju mesne zajednice bez obzira ko je od stranaka pobedio u kojoj od njih”.

Antić se osvrnuo i na ponašanje  “konobara”, aludirajući zapravo na Dragana Stevanovića Bosketa.

- Vlada Srbije dosta ulaže u Vranje i mi smo im veoma zahvalni na pomoći oko “Simpa”, “Jumka” i Slobodne zone.

SNS u rukama ima “i čuk i nakovanj”, i može da deli državne pare kako hoće. Mi se kao socijalisti nismo tako ponašali, rešavamo problem svih ljudi.

Samo je to u ludoj Srbiji moguće da dođe tamo neki konobar,  da on vama definiše da li ćete vi biti u delu deljenja državnog novca ili ne. To se zove politički tutubanluk i diktatura - kaže Antić.

On je govoreći o radu direktora javnih preduzeća i funkcionera lokalne samouprave u Vranju rekao da oni rade u izuzetno teškim uslovima jer moraju da tolerišu dugove preduzeća koja su u restruktuiranju, a sa druge strane moraju da izmiruju obaveze prema državi.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: