APOTEKA: Lekova nema, pa ima

Lokalne vesti - Četvrtak 11.08.2016 - 11:00

U Apotekarskoj ustanovi u Vranju i okrugu već duže vreme nema lekova koji se izdaju samo na recept, poput “fenobarbitona” ili “ramitensa”, tvrde pacijenti koji moraju da ih uzimaju.

Apoteka u centru: Redovno snabdevanje, ili... FOTO OK Radio Apoteka u centru: Redovno snabdevanje, ili... FOTO OK Radio

Jedan od njih M.J. kaže da zbog toga što nema ovakvih lekova u Vranju, pacijenti moraju po njih da odlaze u Leskovac ili Niš da bi podigli svoju terapiju.

- U svakom gradu ih ima osim u Vranju. Ja sam se snašao ali je mnogo starih koji ne mogu da odu po lek u Niš, a ne smeju da propuste terapiju.
 
Nije meni što sam morao da se snađem, ali me zanima kako tog “opijata” ima svuda osim u Vranju?
- kaže M.J.

Sa druge strane pak, direktorka Apoteke Vranje Olivera Tomić, u pisanoj izjavi kaže da, iako je bilo zastoja u snabdevanju pacijenata određenim lekovima, sada je situacija normalizovana.

- ZU Apoteka Vranje vrši redovno snabdevanje lekovima na teritoriji Pčinjskog okruga.

Kod snabdevanja lekom “phenobarbiton” došlo je do kraćeg zastoja u snabdevanju usled procedure kontrole proizvedene serije leka o proizvođača „Hemofarm“-a na nivou Srbije.

Lek su imale ustanove u drugim gradovima koje su imale veće zalihe, kao što su Niš i Beograd
- navodi se u saopštenju direktorke Tomić.

Ona dodaje i da u ovom momentu Apoteka Vranje ponovo ima redovno snabdevanje lekom  “phenobarbiton”.

- Što se tiče leka “ramitens”, nije bilo zastoja u snabdevanju i osiguranici su imali konstantno dostupan lek u Apoteci Vranje - poručuje Tomićeva.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: