Apoteka: Socijalni program pa OTPUŠTANJA

Lokalne vesti - Petak 04.08.2017 - 10:08

U Apotekarskoj ustanovi u Vranju u toku je anketiranje zaposlenih za socijalni program, nakon čega treba da usledi reorganizacija i neminovna otpuštanja.

Apoteku očekuju bolni rezovi FOTO: D. Ristić/OK Radio Apoteku očekuju bolni rezovi FOTO: D. Ristić/OK Radio

Ovu informaciju je OK Radiju potvrdio Aleksandar Stajić, pomoćnik gradonačelnika za sektor zdravstva, ocenivši da je odziv dobar.

- Ja bih želeo da apelujem na zaposlene u Apotekarskoj ustanovi koji se još uvek dvoume, da prihvate socijalni program, jer je to najbolje rešenje za njih.

Program je odobrilo resorno ministarstvo i zaposlenima su ponuđenje tri varijante.

Iznos otpremnine je 200 evra po godini staža, a maksimalno je moguće dobiti 8.000 evra
– kaže Stajić.

Prema njegovim rečima, ovo će biti poslednja šansa za zaposlene u Apotekarskoj ustanovi i da dobiju zaostala dugovanja, jer je programom predviđena isplata zaostalih zarada, putnih troškova i svih drugih dugovanja.

Nakon sprovođenja socijalnog programa, Apoteku čekaju bolni rezovi zbog nagomilanih problema koji ugrožavaju njeno funkcionisanje.

- Biće potrebna stroga reorganizacija, tokom koje će ostati zaposlen minimalan broj radnika.

Trenutna situacija je takva da je Apoteka sa svojim cenama nekonkurentna na tržištu.

Zbog toga je bitno da što veči broj radnika iskoristi ovu šansu i uzme novac, da se ne bi desilo da budu otpuštani i ostanu bez dinara
– najavljuje Stajić.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: