APRILILI ILI? Geoks kreće 1. aprila?!

Lokalne vesti - Ponedeljak 15.12.2014 - 08:21

Nova fabrika obuće „Geox“ u Vranju mogla bi početi sa radom1. aprila naredne godine, spekuliše se u lokalnoj javnosti.

Mesto izgradnje Geoksa u Vranju Mesto izgradnje Geoksa u Vranju

Do ovakvog optimizma došlo je posle odluke države da uloži oko 20 miliona dinara u novi neophodan električni vod za Industrijsku zonu u Bunuševcu.

Sastanak na tu temu nedavno su imali ministar energetike Aleksandar Antić, predstavnici EPS-a i Elektromreže i gradonačelnik Vranja Zoran Antić.

Tada je i dogovoren projekt izgradnje električnog voda za napajanje buduće fabrike obuće koju u Industrijskoj zoni Bunuševac gradi italijanska kompanija „Geox“.

Reč je o električnom vodu jačine 110/35 kilovolti, reda veličine 20 miliona dinara.

Ukupna vrednost „Geox“ investicije je oko 15 miliona evra i u naredne dve godine posao u toj fabrici u Vranju trebalo bi da dobije najmanje 1.250 radnika.

No, iz Vlade Srbije, odakle treba da stigne novac za novu „strujnu“ investiciju, još nije stiglo ni obećanih 100 miliona dinara, potrebnih za pripremu zemljišta u Industrijskoj zoni za gradnju.

Taj novac ovde se čeka od 2012. godine.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: