Avioni nad Vranjem u niskom letu

Lokalne vesti - Sreda 02.11.2016 - 12:55

Pripadnici 98. vazduhoplovne brigade Vojske Srbije, u okviru redovne obuke, izvršavaju nalete u rejonu šireg juga Srbije, što je u sredu izazvalo uznemirenje stanovnika Vranja i okolnih mesta.

Bez panike: Preleti u okviru redovne obuke; FOTO: D. Ristić/OK Radio Bez panike: Preleti u okviru redovne obuke; FOTO: D. Ristić/OK Radio

U sredu u prepodnevnim satima je iznad Vranja bilo više preleta vojnih aviona, od kojih su neki bili veoma niski.

Prve pretpostavke su bile da se radi o letovima u okviru taktičke vežbe „Slovensko bratstvo“, koja počinje u četvrtak, u kojoj učestvuju vazdušno-desantne jedinice ruske vojske, kao i pripadnici Vojske Srbije i Belorusije.

Kako je OK Radiju potvrđeno u Ministarstvu odbrane, preleti nad Vranjem nemaju veze sa ovom vežbom, već se radi o redovnim aktivnostima Vojske Srbije.

- U okviru redovne vazduhoplovne obuke, pripadnici  98. vazduhoplovne brigade izvršavaju nalete u širem rejonu južne Srbije, avionima tipa „Orao“ – potvrdilo je Ministarstvo odbrane.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: