Vranje - U petak 6. januara, SPC i vernici obeležavaju Badnji dan, pripremajući se za proslavu Božića, rođenja Isusa Hrista.
U centru je hladno, ali praznično FOTO S. Tasić/OK Radio
Proslava Badnjeg dana i pripreme za Badnje veče počinju od ranog jutra tradicionalnim sečenjem badnjaka po okolnim šumarcima iako u Vranju veje sneg.
Badnjak se prodaje i na tezgama u centru grada kao i na pijacama po ceni od 50 do 200 dinara.
Promrzli prodavci nude prolaznicima badnjake već od ranih jutarnjih sati. Uz njih su i isklijalo žito, slama i orasi.
Kažu, prodaja ide dobro, i za nekoliko dana, koliko već dolaze u centar Vranja, može da se zaradi dobro.
- Najviše prodam na Badnji dan ili pre njega. Hladno jeste, duva, veje sneg, ali šta da radim.
Uđem u Robnu kuću, zagrejem se malo, pa opet izađem - kaže jedna od prodavačica badnjaka u centru Vranja.
Ponuda u vranjskim marketima i pijacama je zadovoljavajuća, a kupuje se suvo voće za Badnje veče, sveže voće, kao i riba, kestenje, suve smokve i šljive.
Vrati se na kategoriju Lokalne vesti
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.