BANJA: Rekonstrukcija platoa ZBOG TURIZMA

Lokalne vesti - Utorak 23.02.2016 - 10:42

Vranje - Rekonstrukcija platoa u Vranjskoj Banji počela je u ponedeljak. Ovi radovi su deo zajedničkog projekta Ministarstva privrede i grada Vranja.

Na platou će biti zanatske radnje. Foto: vranje.org.rs Na platou će biti zanatske radnje. Foto: vranje.org.rs

Slavica Sotirović predsednica gradske opštine Vranjska Banja kaže da se ovaj projekat realizuje u okviru Programa za podršku unapređenja privrednog ambijenta u cilju privlačenja investicija.

- Opština je uradila ovaj projekat po osnivanju još 2011. godine. Ideja je bila da mi razvijemo Vranjsku Banju kao turističko mesto, i zbog toga smo hteli da uredimo prostor u strogom centru.

Oko platoa se nalazi administrativnokulturni centar Vranjske Banje, pa smo se zato odlučili za taj deo grada, iako treba puno toga sređivati
  - navodi Sotirovićeva.

Ona dodaje da je od momenta izrade projekta, pa u godinama koje su usledile, opština nekoliko puta ovim projektom konkurisala za dobijanje sredstava, ali da je ta inicijativa, tek nedavno urodila plodom.

- Konkurisali smo zajedno i sa opštinom Vladičin Han, ali nismo uspeli da dobijemo sredstva. Kada  se SDS 2014. vratila u opštinu i sa SNS formirala vlast, ponovo smo konkurisali sa gotovim projektima koje smo imali.

Uspeli smo da na kraju od Ministarstva privrede dobijemo sredstva za realizaciju ovog projekta.

Naša je ideja da uredimo plato i da omogućimo malim, potencijalnim zanatlijama, da otvore neke objekte kako bi oni mogli da se zaposle
- pojašnjava Sotirovićeva.


Vrednost investicije iznosi  nešto više od šest miliona dinara.

Finansiranje projekta sa tri miliona dinara obezbeđuju Ministarstvo privrede, sa sa po million gradska opština Vranjska Banja, Uprava Banje i Grad Vranje.

Izvođač radova građevinsko preduzeće "5D" je u obavezi da u naredna dva meseca završi rekonstrukciju platoa u Vranjskoj Banji.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: