BITKA ZA PORODILIŠTA: Velika donacija Nordeusa Vranju

Lokalne vesti - Petak 13.02.2015 - 14:31

Odeljenje ginekologije Zdravstvenog centra u Vranju u petak je dobio donaciju vrednu 100.000 evra, od kompanije Nordeus, a posredstvom Fonda B92.

Predstavnik Noreusa pored doniranih aparata FOTO B92 Predstavnik Noreusa pored doniranih aparata FOTO B92

Donacija se sastoji od devet novih aparata za kiseonik sa priborom, šest infuzionih pumpi, po tri pulsna oksimetra i pacijent monitora sa EKG-om, po dva reanimaciona stola, aspiratora, defibrilatora, EKG aparata i po jednu vagu za merenje neonatusa, radio talasni nož, ultrazvučni aparat sa kolor doplerom, vakuum aspirator, stacionarni inkubator, topli krevet i transkutani bilirubinometar.

- Zahvaljujem se na donaciji koja će našem medicinskom osoblju omogućiti kvalitetniju zdravstvenu zaštitu novorođenčadi, naših najmlađih sugrađana. U život treba ulagati.

Iskreno smo zahvalni ljudima iz kompanije Nordeus i Fonda B92 što su to prepoznali i što su tim povodom u Vranju - rekao je primajući donaciju zamenik direktora ZC-a Mladen Kostić.

- Kompanija Nordeus je do sada već više puta pomagala obnovu porodilišta. Mladi ljudi koji vode jednu od najuspešnijih naših kompanija mogu da budu ponosni na sve šta su uradili kada je njihov biznis u pitanju, ali treba posebno da budu ponosni zbog svoje doslednosti u nameri da pomognu zajednici u kojoj rade i žive.

Iskoristio bih ovu priliku i da pozovem nadležne da uvedu poreske olakšice za donatore u humanitarnim akcijama.

Siguran sam da bi ova mera pomogla da se daleko veći broj uspešnih naših kompanija uključi u akcije koje pomažu da se u Srbiji živi kvalitetnije i bolje - izjavio je Veran Matić, predsednik Upravnog odbora Fonda B92.

Ovo je treća velika donacija Nordeusa akciji “Bitka za porodilišta”.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: