BOGDANOVIĆ: Denzi vodi moj POLITIČKI PROGON

Lokalne vesti - Četvrtak 09.03.2017 - 10:47

Bratislav Bogdanović, nekadašnji rukovodilac parking službe u Direkciji za izgradnju Vranja u likvidaciji, dobio je, tvrdi, apsolutno nezakoniti otkaz i to iz političkih razloga.

Bogdanović i Stanojević: protivnici ili poštovaoci? FOTO OK Radio Bogdanović i Stanojević: protivnici ili poštovaoci? FOTO OK Radio

U vreme kada je odlučivano o likvidaciji Direkcije za izgradnju, gradski rukovodioci su najavljivali da niko od zaposlenih u ovom preduzeću neće ostati bez posla.

Gro radnika je trebalo da bude zaposleno u novoformiranom „Parking servisu“, jedan deo u „Vodovodu“, a ostatak u Gradskoj upravi.

Međutim, ipak je nekoliko radnika Direkcije ostalo bez posla, a među njima i Bogdanović, koji je u ovom preduzeću, kako kaže, bio u radnom odnosu 18 godina, a od toga devet na rukovodećem mestu.

- Po formiranju nove gradske vlasti prošlog leta, najpre sam sa pozicije rukovodioca odeljenja premešten na radno radno mesto referenta.

Nakon odluke o likvidaciji sam dobio rešenje o otkazu sa obrazloženjem da više ne postoji potreba za mojim angažovanjem, koje je potpisao likvidacioni upravnik Direkcije
– kaže Bogdanovć za OK Radio.

On navodi da se ovde, budući da je član SPS-a, radi o klasičnom „političkom progonu" i najavljuje podizanje tužbe.

- Ja sam se obratio Inspekciji rada, najpre lokalnoj, a onda i republičkoj i sada očekujem njihov izveštaj.

Moj advokat je već podneo i tužbu i očekujem obaranje konkursa za prijem u „Parking servis“, jer je i tu bilo mnogo nezakonitosti.

Ja sam jedini od kandidata ispunjavao sve uslove za rukovodioca u tom preduzeću, ali je na to mesto primljen drugi čovek, a posao obavlja treći, iako nijedan od njih ne ispunjava uslove
– tvrdi Bogdanović.

On navodi i da je u internim konkursima u javnim preduzećima, kojima su na nova radna mesta primani radnici Direkcije, bilo dosta “štelovanja i menjanja uslova u hodu”.

I pored toga, Bogdanović ocenjuje da je otkaz koji je dobio nezakonit po više osnova.

- Pored toga što su u „Parking servisu“ umesto mene primljeni ljudi sa neodgovarajućom stručnom spremom, ja sam otkaz dobio iako sam bio predsednik sindikata.

Osim toga sam i samohrani roditelj, pa je tako prekršen i Zakon o porodici, a ima i još toga.

Celom ovom „igrankom“ rukovodi bivši direktor Direkcije Dejan Stanojević Denzi, čovek koji je osuđen za malverzacije, doduše još nepravosnažno, a sa kojim sam i ranije bio u sukobu
– tvrdi Bogdanović.

Sa druge strane, Stanojević opovrgava bilo kakvu umešanost u raspoređivanje radnika Direkcije.

- Bogdanovićeve tvrdnje su potpuno neistinite. Ja više ne radim u Direkciji, niti rukovodim nekim pritiskom.

To je pitanje za rukovodstvo “Parking servisa”, koje nije potpisalo ugovor sa njim.

O gospodinu, inače, imam dobro mišljenje
– odgovara Stanojević.

Kako smatra da je pravo na njegovoj strani, Bratislav Bogdanović očekuje da izveštaj inspekcije i predstojeći sudski spor budu lako rešeni u njegovu korist.

- Iako sam praktično ja formirao taj Parking servis u Direkciji ispada da za mene tu sada nema posla.

Kada se sve ovo završi, bojim se da će finansijska situacija Grada biti u još većoj dubiozi
– upozorava Bogdanović.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: