BOJA NOVCA: Mrtva NOVOGRADNJA dobila Vranje za 100.000 evra!

Lokalne vesti - Petak 28.04.2017 - 12:00

Grad Vranje izgubio je spor protiv preduzeća „Novogradnja“ u likvidaciji na sumu od oko 13, 2 miliona dinara, koja bi uskoro trebalo da stigne na naplatu, potvrđeno je OK Radiju.

Pa šta ako ne postoji: Novogradnja FOTO OK Radio Pa šta ako ne postoji: Novogradnja FOTO OK Radio

Radi se o procesu koji se vodi još od 2005. godine za isplatu radova na zgradama u Oglednoj stanici u bloku 53, u kojima se nalaze uglavnom stanovi solidarnosti.

Ugovor sa „Novogradnjom“ je potpisan 1998. godine za izgradnju 34 stana od  ukupno 1.707 kvadrata.

Do maja 2002. godine, tadašnja opština Vranje je uplatila samo deo ugovorenog iznosa, tako da je ostalo neisplaćena suma za još oko 200 kvadrata stambenog prostora.

Zbog toga je „Novogradnja“ podnela predlog za prinudnu naplatu kod Privrednog suda u Leskovcu, na šta se vranjska opština žalila, pa je proces prešao u parnicu.

- Nakon jednog glavnog i još osam dodatnih veštačenja utvrđeno je da je ostalo neisplaćeno još oko 170 kvadrata stanova, u iznosu od 13, 4 miliona  ili tadašnjih 152.000 evra – kaže za OK Radio gradski pravobranilac Dragan Mihajlović.

Kako je u međuvremenu pokrenut postupak za likvidaciju „Novogradnje“, parnični postupak pred Privrednim sudom u Leskovcu je prekinut.

Međutim, likvidacioni upravnik, kojeg je postavila Agencija za privatizaciju, zatražio je aprila 2015. godine nastavak ovog procesa.

- Sud je 14. marta 2016. godine doneo presudu po kojoj je Grad dužan da „Novogradnji“ u likvidaciji isplati 13, 203 miliona dinara, zajedno sa kamatom od 2009. godine.

Privredni apelacioni sud je odbio žalbu Grada decembra prošle godine.

Grad je februara ove godine pokušao da presudu ospori revizijom, ali ovaj vanredni pravni lek ne odlaže izvršenje presude, koja je konačna i pravosnažna
– kaže Mihajlović.

Prema njegovim rečima, u iščekivanju odluke Vrhovnog kasacionog suda o reviziji, još uvek nije pokrenut postupak prinudne naplate, a za sada nema informacija kada bi ona mogla da bude doneta.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: