BONUSI: Načelnik policije nagrađen 26 puta

Lokalne vesti - Četvrtak 26.02.2015 - 11:47

Načelnik Policijske uprave u Vranju Slađan Velinović u poslednje tri godine nagrađen je čak 26 puta sa po 20 odsto na platu, što je rekord u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Čelnici MUP-a Vranje predvode zaposlene u PU Čelnici MUP-a Vranje predvode zaposlene u PU

Po ovoj računici, Velinović je nagrađivan skoro svaki mesec, jer je za tri godine morao ići na godišnji odmor, te je mogao raditi najviše 33 meseca, a odlično je radio i dobio bonus za 26 meseci.

Načelnici uprava imaju platu u proseku oko 85.000 dinara, te je Velinović, prema gruboj računici, u pomenutom periodu samo na nagradama inkasirao oko 440.000 dinara.

Pre tri godine, kada je u Vranju bilo najviše paljevina, zbog čega je grad okarakterisan kao nebezbedan za život, Velinović je deset puta nagrađivan bonusima.

Već 2013. godine načelnik Policijske uprave je nagrađen devet puta, a prošle godine sedam.

– Iz spiska o dodeljenim bonusima vidi se da su načelnik i njegovi saradnici sami sebe predlagali upravi i direktoru policije i nagrađivani su bez ikakvog osnova. Nagrađivane su i sekretarice, zamenici načelnika i poslušnici – rekao je Zoran Petrović iz Sindikata ujedinjene policije.
 

Načenik vranjske policije Slađan Velinović kaže da se dobitnici bonusa ne predlažu u policijskim upravama, već u Beogradu.

Kako je kazao, on ne zna ko ga je sve vreme predlagao i nagrađivao.

– Ništa to ne ide iz Vranja. Sve se dešava u vrhu MUP-a, tako da pitanje ko me predlagao i ko me nagrađivao definitivno nije za mene – kaže Velinović.

Pored Velinovića, njegov zamenik Vujica Stošić je 2012. godine nagrađen dva puta, a 2013. i 2014. po pet puta.

Načelnik Saobraćajne policije Tomislav Spasić je pre tri godine nagrađen sedam puta, 2013. osam, a prošle godine šest puta.  

autor: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: