BRUKA: Muzej i ove godine bez grejanja!

Lokalne vesti - Ponedeljak 02.11.2015 - 11:48

Narodni muzej u Vranju i ove sezone je bez grejanja, nebrigom nadležnih.

Muzej u opasnosti od zatvaranja zbog hladnoće FOTO: S. Tasić Muzej u opasnosti od zatvaranja zbog hladnoće FOTO: S. Tasić

Problemi sa grejanjem nastali su onog časa kada je “Simpo“ , kao zakupac Haremluka, komšijske zgrade Selamluku, gde je smešten Muzej, prestao da obezbeđuje lož ulje za grejanje,  jer se iselio iz prostora koji je držao 20 godina.

Iako je od tog časa prošlo više od pola godine, niko se nije potrudio da reši problem grejaanja Muzeja, pa se po rečima Nenada Stojiljkovića, direktora ove ustanove kulture, zaposleni  u Selamluku, poznatijem kao Pašin konak, greju na grejalice.

- Problem grejanja bi trebalo da se reši u najskorije vreme. Takva smo obećanja dobili od predstavnika lokalne samouprave.

Prošle godine su nam pomogli kupovinom lož ulja, tako će biti i ove godine. To je dodatni trošak za grad, ali moramo to da uradimo.

Muzej za sada radi uobičajeno, a u slučaju naglog pada temperature, može da se desi da neko vreme bude i zatvoren za posetioce - kaže Stojiljković.

Zgrada Pašinog konaka, po rečima direktora, na godišnjem nivou ima oko 5.000 poseta.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: