CACIB VRANJE: Litvanac pobedio ispred Rusa

Lokalne vesti - Sreda 04.05.2016 - 13:01

Pobednik sedme Međunarodne izložbe pasa svih rasa CACIB koja je održana 1. maja u gradskom parku u Vranju u kategoriji „SUPRIME best in Show“ je maltezer star 18 meseci iz Litvanije.

Delić atmosfere sa izložbe; Foto: OK Radio Delić atmosfere sa izložbe; Foto: OK Radio

Drugo mesto zajedničke izložbe Kinološkog društva „Švrća“ i Kinološkog saveza iz Makedonije pripalo je jazavičaru iz Rusije.

Marija Zemlianskaja iz Litvanije, vlasnica malteškog psa koji je pobednik kinološkog vikenda prvi put je u Vranju.

- Dosta truda i rada je potrebno uložiti u pripremu psa. Pored kupanja, šišanja, četkanja i frizure mojih pet pasa sa kojima se takmičim zahtevaju kvalitetnu hranu, vitamine ali i kozmetiku.

Troškovi su veliki i zbog dugih putovanja, ali se trud se na kraju isplatio
- rekla je Zemlianskaja.

Supervizor izložbe Ratibor Cekić iz Kinološkog saveza Srbije proglasio je najlepše pse iz svake kategorije.

- Mislim da su svi psi po grupama bili dobri, ali samo jedan može da bude najbolji.

Moram da pohvalim dobru organizaciju jer je sve proteklo bez ikakvih problema, a dobar odziv stranih izlagača potvrđuje kvalitet izložbe
- rekao je Cekić.

Za titulu najlepšeg u 10 različitih kategorija nadmetalo se preko 200 pasa iz Srbije, Makedonije, Bugarske, Grčke, Rusije, Litvanije, Letonije, Slovačke, Češke, Poljske, Francuske, Italije, Austrije i Velike Britanije.

Izložbu koju su odobrili Međunarodna kinološka federacija i Kinološki savez Srbije otvorio je zamenik gradonačelnik Vranja Dragoljub Stevanović.

On je istakao značaj jedne ovakve manifestacije i čestitao praznike izlagačima i posetiocima izložbe.

- Svima želim puno uspeha. One koji ostanu bez pehara želim da podsetim da su im njihovi ljubimci najbolji prijatelji i da to ne može da se meri nikakvim nagradama - rekao je Stevanović.

Gradski park za praznik je bio pun ljubitelja životinja koji su posmatrali ptičare, irske setere, šnaucere, goniče, molose, retrivere, pekinezere, rotvajlere, sibirske haskije...

Po rečima predsednika Kinološkog društva „Švrća“ Miće Mladenovića, prvi put su na ovoj izložbi i rase kao što su australijski terijer i holandski pas za loptice na vodi.

Kinološko društvo „Švrća“ izložbu pasa svih rasa organizuje po 22.put.


Poslednjih sedam godina ona ima međunarodni karakter.

 

    

    
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: