Cera krije puteve novca

Lokalne vesti - Petak 11.04.2014 - 10:50

Finansijski izveštaj za organizaciju „Borine nedelje“ u Vranju još nije završen, ali nezvanično saznajemo da je ta manifestacija budžet i građane koštala oko dva miliona dinara.

Miroslav Cera Mihailovic Miroslav Cera Mihailovic

Urednik književne zajednice „Borisav Stanković“ Miroslav Cera Mihailović rekao je da će finansijski izveštaj biti završen kada to bude zatražilo Gradsko veće.

– Kako tako niste bili ažurni u praćenju programa „Borine nedelje“, nego ste ažurni u budalaštinama i u ganjanju? O čemu se tu radi? Kad bude Gradsko veće zatražilo izveštaj, dobiće.

Ja ne znam zašto se uopšte meni obraćate po tom pitanju, jer to nije u opisu mog posla. Ja odgovaram za program, a ne za finansije – odgovorio je Cera.

Član Gradskog veća Branimir Stojančić kaže da će finansijski izveštaj „Borine nedelje“ i svih ostalih manifestacija u 2013. godini biti razmatrani na narednoj sednici GV.

– Najnovija odluka je da se od sada na jednoj sednici Gradskog veća početkom godine razmatraju svi izveštaji održanih manifestacija u prethodnoj godini.

Na narednoj sednici će na dnevnom redu biti finansijski izveštaji manifestacija „Dani Vranja“, „Karanfil devojče“ i ostalih koje su finansirane iz gradskog budžeta.

Sve je završeno i ostalo je samo da se doda izveštaj „Borine nedelje“. Ono što sada mogu da kažem je da su planirana sredstva za organizaciju te manifestacije kulture prebačena Književnoj zajednici i ni dinara preko toga – kaže Stojančić.


Prema njegovim rečima, naredna sednica Gradskog veća biće održana nekoliko dana nakon uskršnjih praznika.

Kako smo saznali u Sekretarijatu za budžet i finansije, Cera je iz budžeta za organizaciju „Borine nedelje“ u dva navrata dobio po 700.000 dinara i nedavno je odrađen treći transfer novca do iznosa od dva miliona dinara.

Podsetimo da je prošlogodišnja „Borina nedelja“ građane Vranja koštala 1,4 miliona dinara, što je za 600.000 dinara jeftinije od ovogodišnje.

Aleksandar Aca Stojković

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: