CRVENI ALARM: Kad nema osveženja, dobar je i hlad

Lokalne vesti - Nedelja 19.07.2015 - 09:46

Kao što su meteorolozi i najavljivali, u subotu u Vranju bio je pakleni dan, a nedelja obećava još topliji dan.

Spas se traži i u hladovini FOTO A. Stojković Spas se traži i u hladovini FOTO A. Stojković

Maksimalna dnevna temperatura izmerena u hladu u subotu je iznosila 37 stepeni, što znači da je na suncu bilo nekoliko stepeni više, dook se u nedelju očekuje i preko 40 steepeni.

Ukoliko ove temperature potraju duže od tri dana, po zakonu o vanrednim situacijama se proglašava vanredno stanje zbog vremenskih nepogoda.

Mnogi Vranjanci spas od vružine potražili su na javnim kupalištima. Tri bazena bila su prepuna kupača, a dosta ljudi osveženje je potražilo na Pčinji i Prvoneku.

Bilo je i onih koji su se od sunca sakrili ispod drveća u parkićima. Foto OK Radija pokazuje baš jedan takav primer.

Lekari savetuju da se u intervalu od 11 do 17 sati bez preke potrebe ne izlazi iz kuće. Isti savet dolazi i vozačima iz Auto moto saveza Srbije.

Ukoliko je vožnja neophodna, treba praviti što češće pauze i pažljivo rukovati sa klima uređajima, jer nagle promene temperature mogu biti opasne po zdravlje.

autor: Aleksandar Aca Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: