Čuvajte se crvenog Punta!

Lokalne vesti - Petak 25.07.2014 - 11:30

Saobraćajna policija u Vranju počela je kontrolu saobraćaja civilnim automobilima, pa je tako u četvrtak crveni Fiat punto radarom kontrolisao brzine vozila u ulici Pariske komune.

Policija se kamuflira Policija se kamuflira

Poput igre „mačke i miša“ saobraćajci su se dosetili da se kamufliraju kako bi one koji prave saobraćajne prekršaje što lakše „uhvatili na delu“.

Crveni Fiat punto bio je u četvrtak parkiran u Pariske komune, preko puta Lukoilove benzinske pumpe i iz njega je saobraćajac snimao brzinu vozila koja su se kretala iz pravca Ledenih stena prema izlazu iz Vranja.

Drugi saobraćajni policajac stajao je preko puta, spreman da zaustavi i kazni vozača koji je prekoračio brzinu, na znak svog kolege iz Punta.

Kako smo saznali u saobraćajnoj policiji, ovakav, kako mnogi vozači kažu, „podmukao“ način rada saobraćajne policije nedavno je uveden i trajaće dok traje i turistička sezona.

– Samo u četvrtak sudiji za prekršaje privedeno je više od 20 vozača, uglavnom stranaca, koji su napravili teži prekršaj na magistralnom putu kod Vranja.

Reč je uglavnom o preticanju kolone, zatim preticanju preko pune linije i prekoračenju brzine.

Oni iz Evropske unije nisu navikli da idu kod sudije, ali pošto mi još uvek nemamo usklađen zakon sa evropskim, vozače vodimo kod sudije koji im na licu mesta odredi kaznu – kaže naš sagovornik iz saobraćajne policije.

Saobraćajna policija je od nedavno ne samo u Vranju, već širom Srbije, počela sa pojačanom kontrolom svih učesnika u saobraćaju.

Kako je saopšteno, kontrola će biti usmerena na otkrivanje težih saobraćajnih prekršaja, pre svega prekoračenju brzine i nepropisnog preticanja.

Na autoputu su i automobili presretači koji kontrolišu ponašanje vozača na mestima gde je dozvoljena brzina i do 120 kilometara na sat.

autor: Aleksandar Aca Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: