DAN GRADA: Defile vojske, svečanosti i koncerti

Lokalne vesti - Ponedeljak 15.01.2018 - 11:20

Svečanom sednicom Skupštine grada, u četvrtak 25. januara u 10 sati, počeće zvanično obeležavanje 31. januara, Dana grada i 140. godišnjice oslobođenja Vranja od Turaka.

Proslava počinje svečanom sednicom Skupštine grada FOTO: OK Radio Proslava počinje svečanom sednicom Skupštine grada FOTO: OK Radio

Istog dana, prof. dr Momčilo Pavlović održaće besedu na temu “Oslobođenje juga Srbije u Drugom srpsko- turskom ratu, 1877-1878."

Kako je planirano, tokom obeležavanja značajnog jubileja biće organizovana brojna sportska nadmetanja, i to u košarci, šahu, odbojci, stonom tenisu i malom fudbalu, a neće izostati ni tradicionalni izbor najboljih u vranjskom sportu za prošlu godinu.
 
Predviđen je i tradicionalni marš do Osatice pod nazivom "Stazama oslobodilaca Vranja iz 1878. godine", kao i uručenje nagrada autorima najboljih literarnih radova na temu “140 godina oslobođenja Vranja od Turaka - za čast, za naciju, za Srbiju".

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković sa saradnicima organizovaće prijem za pripadnike 4. brigade Kopnene vojske, a prof. dr Sima Avramović, dekan Pravnog fakulteta u Beogradu, održaće predavanje na temu: "Pripajanje novih okruga Kneževini Srbiji posle Srpsko - turskih ratova 1876-1878."

Na Dan oslobođenja Vranja od Turaka, 31. januara, biće organizovan defile pripadnika Vojske Srbije i vojnog orkestra od zgrade BAT-a do spomenika Čika Miti, gde će biti položeni venci i cveće.

U kasarni “Prvi pešadijski puk knjaza Miloša Velikog" biće organizovana vojna svečanost.

Po tradiciji, biće održana i svečana akademija, na kojoj će biti uručena najviša gradska priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima.

Povodom Dana grada, grupa Riblja čorba 30. januara od 21 sat održaće koncert u Sportskoj hali, a narednog dana Miroslav Ilić.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: