DAN ZDRAVLJA: I Barelić video doktore

Lokalne vesti - Subota 08.04.2017 - 07:01

Zajedničkom akcijom Centra za prevenciju, Crvenog krsta, Zavoda za javno zdravlje, Medicinske škole „Dr Izabel Emsli Haton“ i Četvrte brigade Vojske Srbije, obeležen je Svetski dan zdravlja u selu Barelić kod Vranja.

Sa lica mesta FOTO Centar za prevenciju promo Sa lica mesta FOTO Centar za prevenciju promo

Iako je ovogodišnji slogan „Depresija - hajde da razgovaramo”, centralna tema kojoj je posvćeno obeležavanje Svetskog dana zdravlja, doktor Dragan Pešić, kaže da su u Bareliću sprovedeni i preventivni pregledi za lokalno stanovništvo.

- Pregledi su podrazumevali  merenje nivoa šećera u krvi i krvnog pritiska, a bilo je i kontrola od strane zdravstvenih radnika iz garnizone ambulante u Vranju.

Urađena su 55 besplatna preventivna pregleda, uz podelu adekvatne terapije.

Takođe, meštanima je podeljen i zdravstveno - edukativni material, radi bolje informisanosti o uzrocima i mogućim posledicama depresije, kako bi se povećao broj ljudi koji će potražiti pomoć, a koji imaju simptome depresije što je ujedno i cilj ovogodišnje kampanje - navodi Pešić.

U Bareliću je ekipa Crvenog krsta iz Vranja sa svojim volonterima lokalnom stanovništvu podelila odeću i obuću.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: