Dani Vranja: Hor, Pepi i rokeri

Lokalne vesti - Nedelja 28.08.2016 - 22:17

U subotu je na centralnoj bini na platou kod Galerije Narodnog muzeja, održano udarno veče ovogodišnje manifestacije „Dani Vranja“, čija je glavna zvezda bio Petar Mitić Pepi.

Hor Muzičke škole Hor Muzičke škole

Čitava manifestacija protiče u znaku štednje, pa je i zabavni program planiran tako da bude realizovan isključivo uz domaće izvođače.

Program je oko 19.30 otvorio Hor Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ iz Vranja.

Njihov nastup je bio sastavljen od uglavnom tradicionalnih narodnih pesama, aranžiranih za hor i orkestar škole.

Nakon njihovog jednočasovnog nastupa, dolazi do smene publike i na centralnu binu izlazi Petar Mitić Pepi, zvezda Granda, sa pratećim bendom.

Njegov nastup sastavljen najvećim delom od pop folk hitova drugih izvođača, propratila je brojna, pretežno mlađa publika.

U nastavku programa usledila je nova smena publike, jer su usledili nastupi tri generacije vranjskih rok bendova.

Zbog kašnjenja programa, njihovi nastupi su morali da budu skraćeni, pa su se publici predstavili sa po tek četiri pesme.

Najpre su svoj program odsvirali nedavno ponovo aktivirani „High School Rollers“, jedini aktivan bend iz generacije devedesetih.
 
Grupa je nastupila sa Jančom na mestu pevača, umesto prerano preminulog Levaka.


Iza njih, na binu su se popeli vrlo aktivni i aktuelni „Cardinal Point“.

Publici su se predstavili sa programom sa svog aktuelnoh debi albuma „Spit on trust and reliance“.

Veče je zatvorio perspektivni sastav „Southern District“, jedan od najmlađih vranjskih rok bendova.

Nakon što su odsvirali četiri svoje autorske pesme pred nekoliko stotina ljudi u publici, program je završen tačno u jedan sat po ponoći.

Ovogodišnji “Dani Vranja” biće završeni u nedelju, defileom pripadnika Čete Konjanika i Čete vodiča službenih pasa Policijske brigade Beograda, uz pokaznu vežbu ovih jedinica na stadionu „Jumka“.
 

    

    

 

Ovaj segment programa OK Radija podržan je od strane grada Vranja u okiru medijskog projekta "Informisanje građana u službi javnog interesa". Stavovi izneti u prilogu ne odražavaju nužno stav grada Vranja.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: