Depresija, svakodnevica Vranja

Lokalne vesti - Četvrtak 06.04.2017 - 11:24

U Centru za prevenciju ZZJZ u Vranju održano je predavanje o depresivno - anksioznom stanju kod ljudi, pod sloganom „Depresija - hajde da razgovaramo”.

Razgovor ključ u borbi protiv depresije. Foto: Centar za prevenciju Razgovor ključ u borbi protiv depresije. Foto: Centar za prevenciju

Ovakvih pojava je sve više, a faktori rizika mogu biti ekonomska situacija, strah od gubitka posla, borba za egzistenciju.

Doktor Dragan Pešić iz Centra za prevenciju, ukazuje da se razgovarajući o depresiji sa članovima porodice, prijateljima, zdravstvenim radnicima, u školama, na radnom mestu, socijalnim ustanovama, ili u medijima, može se smanjiti stigma koja je povezana sa ovom bolešću.

- Samim tim će se povećati broj onih koji će potražiti stručnu pomoć.

Ciljevi ovogodišnjeg Svetskog dana zdravlja, koji je posvećen depresiji, jesu bolja informisanost javnosti o uzrocima i mogućim posledicama depresije.

Zatim, kako da depresivne osobe prepoznaju simptome i zatraže pomoć, kao i kako da porodica, prijatelji i kolege, depresivnih osoba mogu da pruže pomoć
- navodi Pešić.

Nakon toga doktorka Eržika Antić održala predavanje pod nazivom „Kako da koriste afirmacije da bi promenili sopstveni život“.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: