Devenport u pozorištu

Lokalne vesti - Sreda 03.12.2014 - 11:56

Šef delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport prilikom posete Vranju u sredu je obišao radove na rekonstrukciji zgrade pozorišta „Bora Stanković“.

Šef Delegacije EU posetio pozorište u Vranju Šef Delegacije EU posetio pozorište u Vranju

Srđan Jovanović, direktor gradskog teatra upoznao je visokog gosta sa dinamikom radova.

Prema njegovim rečima u novoj zgradi pozorišta biće održan i festival „Joakim Vujić“,  čiji će Vranje biti domaćin 2016. godine.

Šef delegacije EU izrazio je i želju da ukoliko dobije poziv, dođe u Vranje u vreme održavanja tog festivala.

Slobodan Stamenković, predsednik Skupštine grada objasnio je da se sa završetkom radova u prvoj fazi kasni, jer je samo po sebi gradilište bilo nepristupačno za građevinsku mehanizaciju.

- I pored toga uspeli smo da sačuvamo autentičnost pozorišta, imaćemo savremeno i novo pozorište na temeljima zgrade koja postoji od pre 120 godina – kazao je Stamenković.

Devenport je kazao da mu je drago što je EU mogla kako je kazao na skroman način da pomogne izgradnju nove zgrade preke programa EU Progres.

- To je veliki i zajednički posao – rekao je Devenport.  

Za završetak kompletne zgrade kako je kazao direktor pozorišta, nisu obezbeđena sredstva za realizaciju treće, poslednje faze.

- Rekonstrukcija će sa opremanjem enterijera koštati preko 120 miliona, a država je obezbedila svega 20 miliona sredstava .

Prva faza radova je finansijski isplaćena, sredstva su obezbeđena za drugu, ali ne i za treću fazu – kazao je prilikom obilaska zgrade u rekonstrukciji predsednik Skupštine grada Vranja.

 
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: