Devenport u Vranju

Lokalne vesti - Utorak 10.05.2016 - 10:22

Šef Delegacije Evropske unije ambasador Majkl Devenport boravi u dvodnevnoj poseti Vranju u utorak i sredu, gde će obići projekte koje finansira EU i prisustvovati svečanom otvranju 10. Olimpijskih sportskih igara učenika Srbije.

Devenport u jednoj od ranijih poseta Vranju. Foto: A.Stojković Devenport u jednoj od ranijih poseta Vranju. Foto: A.Stojković

EU i Vlada Švajcarske su preko Evropskog PROGRES - a i programske kampanje „Evropa to si ti“ podržale organizovanje Školske olimpijade koja će okupiti 7.000 učenika osnovnih i srednjih škola iz cele Srbije, koji će se takmičiti u 15 sportskih disciplina.

Prvog dana posete 10. maja, ambasador Devenoport će obići učesnike i volontere školske Olimpijade i prisustvovati košarkaškoj utakmici učenica srednjih škola.

Šef Delegacije EU će istog dana posetiti i muzičku školu „Stevan Mokranjac“ u kojoj se u saradnji sa Romskim kulturnim centrom iz Vranjske Banje, realizuje socijalno-inkluzivni muzički program El Sistema.

Ovaj program, koji su preko Evropskog PROGRES -a podržale EU i Vlada Švajcarske, ima  za cilj da kroz grupno muziciranje uključi decu iz ranjivih grupa, posebno iz romske populacije, u školski sistem.

Ambasador Devenport će u 20 časova zajedno sa ministrom omladine i sporta u Vladi Srbije Vanjom Udovičićem, predsednikom Saveza za školski sport  Željkom Tanaskovićem i gradonačelnikom Vranja Zoranom Antićem prisustvovati svečanom otvaranju 10. Olimpijskih sportskih igara učenika Srbije i obratiće se učesnicima.

Kako je najavljeno, minstar Udovičić i ambasador Devenport će tom prilikom uručiti medalje atletskim pobednicima i pobednicama trke na 100 metara.

Drugog dana posete, 11. maja, ambasador Devenport će prisustvovati rukometnoj utakmici učenika srednjih škola, a posetiće i vrtić „Neven“ u Vranju koje je EU podržala kroz nabavku sportskih rekvizita namenjenih deci iz seoskih sredina.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: