Dimitrijević na čelu NO Simpa, Tomić pred penzijom

Lokalne vesti - Četvrtak 13.11.2014 - 07:33

Bojan Dimitrijević, ekonomista iz Beograda i nekadašnji ministar trgovine, biće novi predsednik Nadzornog odbora (NO) Simpa iz Vranja, odlučila je Skupština akcionara te kompanije.

Tomić je na čelo Simpa došao 1970. godine Tomić je na čelo Simpa došao 1970. godine

Ova odluka biće ozvaničena na prvoj narednoj sednici Skupštine, uz odluku da se ukine funkcija predsednika kompanije, što praktično znači da neprikosnoveni šef Simpa Dragomir Dragan Tomić u svojoj 77. godini konačno odlazi u penziju.

Skupština akcionara održana je u sredu pod velikom tenzijom. Svih šest predviđenih tačaka pretvorile su se u jednu, izbor novog NO.

Država, kao većinski vlasnik kompanije posle konverzije kapitala, predložila je Dimitrijevića za predsednika, a za članove Gorana Nikolića, sada direktora Distribucije u Vranju, Bobana Petrovića, direktora Vlasinskih elektrana, Tomislava Milenkovića, ranijeg ministra i predstavnika opštine Kuršumlija.

Ovakav predlog naišao je na žestok otpor gradonačelnika Vranja Zorana Antića, koji je imao dva kontra predloga.

Oba se svode na isto, da Vranje ima više prava u Simpu od sadašnjih 30 odsto, te da za predsednika NO predlaže Veneta Zdravkovića, dugogodišnjeg finansijskog direktora „Alfe“.

Uz to, za članove su u dve varijante predloženi pravobranioc Dragan Mihajlović, poslanik Dragan Nikolić, dosadašnji predsednik Borislav Milačić i Budimir Mihalović, načelnik Okruga.

Pošto nije bilo dogovora, pristupilo se glasanju, na kome je sa 8:3 pobedila struja koju predvodi država kao većinski vlasnik.

Sada sledi nova Skupština akcionara, koja će imenovati Dimitrijevića, koji je već najavio svoj prvi korak, gašenje funkcije predsednika kompanije, što praktično znači odlazak Dragana Tomića koji se na čelu firme nalazi od 1970. godine.

Nezadovoljni ishoodom Skuštine, iz lokalne samouprave najavljuju tužbu sudu, kako rekoše, do Strazbura.

Saša Stojković  
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: